Tasteit

Κοτόπουλο supreme: H κλασική γαλλική συνταγή στο καθημερινό τραπέζι

Με κρεμώδη βελούδινη σάλτσα

Είναι ασφαλές να πούμε ότι ένα τέλεια μαγειρεμένο κοτόπουλο σε συνδυασμό με μια λαχταριστή, κρεμώδη σάλτσα, είναι απολύτως ελκυστικό πιάτο σε όλο τον κόσμο.

Το κοτόπουλο supreme, είναι κλασική γαλλική συνταγή, που θα αναβαθμίσουμε με δύο απλές προσθήκες: σοταρισμένα μανιτάρια και τραγανό μπέικον.

Έτσι μπορούμε να εντάξουμε τη συνταγή αυτή, για κρεμώδες κοτόπουλο, στο καθημερινό μας πρόγραμμα, αλλά να τη σερβίρουμε και σε ένα τραπέζι.

Συνοδεύουμε με πατάτες, πουρέ ή ρύζι, αλλά και σκέτο μπορεί να σταθεί, αυτό το πιάτο.

Tip: αν κόψουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές, θα μπορούσε να γίνει γέμιση για μία τάρτα ή μία κοτόπιτα, με την προσθήκη τριμμένου τυριού.

Κοτόπουλο supreme

Υλικά:

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια, κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1/3 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1/3 φλιτζανιού ζωμό κότας
  • 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
  • Ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός ή σχοινόπρασο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε τα κοτόπουλα και από τις δύο μεριές και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον σε μέτρια φωτιά, να γίνει τραγανό, για περίπου 8 λεπτά, αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Στο τηγάνι που τσιγαρίσαμε το μπέικον, ροδίζουμε τα κοτόπουλα, περίπου 4 λεπτά, από κάθε πλευρά. Το κοτόπουλο, δεν θα είναι πλήρως ψημένο σε αυτό το σημείο, αλλά δεν μας πειράζει.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, βάζουμε τα μανιτάρια με την κομμένη πλευρά στο λάδι. Αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να αρχίσουν να συρρικνώνονται και να ροδίσουν, περίπου για 4 λεπτά.

Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό, στη συνέχεια σβήνουμε με το λευκό κρασί, ξύνοντας τα κομμάτια, από τον πάτο του τηγανιού.

Μόλις μειωθεί κατά το ήμισυ, το κρασί (περίπου 2 λεπτά), προσθέτουμε τον ζωμό κότας και την παχύρρευστη κρέμα.

Τοποθετούμε, ξανά τα στήθη κοτόπουλου στο τηγάνι και δυναμώνουμε τη φωτιά για να πάρει βράση η σάλτσα. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει και να μειωθεί η σάλτσα και να ψηθεί το κοτόπουλο, περίπου 10 με 15 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα, ρίχνουμε το τραγανό μπέικον και τον ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή το σχοινόπρασο.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα