Ο Ντόναλντ Τραμπ χτύπησε ξανά λέγοντας αυτή τη φορά ότι οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να ασχολούνται με τον Πούτιν καθώς η χώρα του έχει αυτή την στιγμή πιο πιεστικά ζητήματα.
Δείχνοντας για άλλη μια φορά στην αντιμεταναστευτική του πολιτική, που είχε γίνει σημαία του προεκλογικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε μέσω ανάρτησης στο Truth Social «να ασχολούμαστε λιγότερο με τον Πούτιν και περισσότερο με τους μετανάστες που βιάζουν, διακινούν ναρκωτικά και δολοφονούν».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συνέχισε λέγοντας ότι αυτό θα πρέπει να το κάνουν οι Αμερικανοί «για να μην καταντήσουμε όπως η Ευρώπη. Θα πρέπει να περνάμε λιγότερο χρόνο ανησυχώντας για τον Πούτιν, και περισσότερο για τις συμμορίες των μετανταστών που βιάζουν, τους βαρώνους ναρκωτικών, τους δολοφόνους και τους ανθρώπους από ψυχιατρικά ιδρύματα που μπαίνουν στη χώρα μας – Για να μην καταλήξουμε όπως η Ευρώπη!».
Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε λίγες ώρες μετά τη Σύνοδο στο Λονδίνο για την Ουκρανία και όπως είναι φυσικό έχει τη δική της σημασία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Με τη σειρά του ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ ζήτησε από την αμερικανική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας να αναστείλει όλες τις δραστηριότητές της που έχουν να κάνουν με τη Ρωσία, περιλαμβανομένων των επιθετικών ενεργειών.
Όπως αναφέρουν οι New York Times πρόκειται για μια αναστολή που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της επανεξέτασης των αμερικανικών δραστηριοτήτων που αφορούν τη Ρωσία και η διάρκειά της δεν είναι γνωστή.
Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, επικαλούμενο λόγους ασφαλείας. «Για τον υπουργό Χέγκσεθ δεν υπάρχει σημαντικότερη προτεραιότητα από την ασφάλεια των μαχόμενων σε όλες τις επιχειρήσεις, περιλαμβανομένου του κυβερνοχώρου», ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου.