Μαγειρική και tips

Ζελέ κρέμα με γεύση πράσινο τσάι και καρύδα

Σαν ασιατική «πανακότα» light

Αυτό το ελαφρύ γλυκάκι με την εξωτική γεύση, θα μπορούσε να είναι μία ελεύθερη εκδοχή της «πανακότας», με ασιατικά στοιχεία.

Γίνεται με ζελέ που έχει γεύση πράσινο τσάι, συνεπώς θα έχει την όψη του μοδάτου matcha tea, σε επιδόρπιο

Η προσθήκη του γάλακτος καρύδας, δίνει πόντους «εξωτικότητας» αλλά και υφή κρέμας, κάνοντας την πρόταση αυτή, ένα light κλείσιμο στο δείπνο, είτε το βάλετε σε ατομικά φορμάκια, είτε το παγώσετε σε μεγάλη φόρμα που θα την παρουσιάσετε ολόκληρη, αναποδογυρισμένη στο τραπέζι (σε αυτή την περίπτωση διπλασιάστε τις ποσότητες των υλικών). 

Tip 1: επιλέξτε το γάλα καρύδας σε κονσέρβα και όχι σε χάρτινο κουτάκι, έχει καλύτερη πυκνότητα και μάλιστα βγαίνει και σε light έκδοση. Θυμηθείτε να κουνήσετε την κονσέρβα πολύ καλά, πριν την ανοίξετε.

Tip 2: η προσθήκη του γάλακτος καρύδας, γίνεται όπου θα βάζαμε το κρύο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου του ζελέ.

Ζελέ κρέμα με γεύση πράσινο τσάι – καρύδα

Υλικά (για 5 ατομικά φορμάκια): 

  • 1 φάκελο ζελέ με γεύση πράσινο τσάι (χωρίς ζάχαρη)
  • 300 ml βραστό νερό
  • 300 ml γάλα καρύδας (από κονσέρβα)
  • ξύσμα από 1 λάιμ

Εκτέλεση:

Διαλύουμε σε κανάτα (με στόμιο για να μοιράσουμε απευθείας στα φορμάκια) στο περιεχόμενο του φακέλου με τους κόκκους του ζελέ, στο βραστό νερό, ανακατεύοντας καλά μεν, αλλά απαλά και αργά, για να μην δημιουργηθούν φυσαλίδες.

Αφού διαλυθεί, ανακατεύουμε το γάλα καρύδας και το ξύσμα από το λάιμ.

Μοιράζουμε σε 5 ατομικά φορμάκια, μπολάκια, φλιτζάνια ή ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.

 

 

Μαγειρική και tips
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Μαγειρική και tips: Περισσότερα άρθρα