Κόσμος

Βραζιλία: Τραγικός θάνατος για τέσσερις άστεγους – Έβαλαν φωτιά ενώ κοιμόντουσαν στον ξενώνα όπου φιλοξενούνταν

Άλλοι οκτώ άστεγοι μεταφέρθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο

Τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Βραζιλία όταν ένας άγνωστος φέρεται να έβαλε φωτιά σε ξενώνα αστέγων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα άτομα και να τραυματιστούν οκτώ.

Η τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (10.03.25) στο κέντρο φιλοξενίας αστέγων του Σάο Ζοσέ ντος Κάμπος, στην Πολιτεία του Σάο Πάουλο, με την αστυνομία της Βραζιλίας να συλλαμβάνει έναν 42χρονο άνδρα, ο οποίος κατηγορείται πως έβαλε τη φωτιά. 

Από τους 22 ανθρώπους που κοιμούνταν εκεί, τέσσερις σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται, ανέφερε η Γραμματεία Ασφαλείας του Σάο Πάουλο.

«Ένας μάρτυρας είδε τον ύποπτο να βάζει φωτιά σε έναν καναπέ και στη συνέχεια να φεύγει», ανέφερε η Γραμματεία, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις για τα κίνητρα του δράστη.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα social media δείχνει τη στιγμή που ο άνδρας βάζει φωτιά στον ξενώνα. Σημειώνεται πως δεν έχει διαπιστωθεί η γνησιότητα του βίντεο. 

«Το γεγονός ότι τα πρώτα στοιχεία της έρευνας υποδηλώνουν ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια αυξάνει την οδύνη μας και τη δίψα μας για δικαιοσύνη» σχολίασε στο Instagram η θρησκευτική οργάνωση που διαχειρίζεται τον κοιτώνα.             

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αγνοείται ναυτικός μετά τη σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με φορτηγό πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα – Τεράστια ανησυχία για τη διαρροή εξαιρετικά τοξικών ουσιών
Πελώριες φλόγες, ελαφρά τραυματισμοί ανθρώπων και μία αγνώστου μεγέθους ρύπανση είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης των δύο πλοίων
Επιχείρηση για την κατάσβεση φωτιάς σε πλοίο
Απειλές Τραμπ μετά τη σύλληψη φιλοπαλαιστίνιου ηγέτη φοιτητικών κινητοποιήσεων: «Θα υπάρξουν και άλλες»
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε τη σύλληψη του Μαχμούντ Χαλίλ, του Παλαιστίνιου φοιτητή που συμμετείχε στις περσινές φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ