Το ψάρι στο σπίτι δεν είναι εύκολη υπόθεση, γιατί μας προβληματίζει το καθάρισμα, οι μυρωδιές και ο τρόπος μαγειρέματος.
Ωστόσο είναι απαραίτητο να έχουμε ψάρι στο τραπέζι μας, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα φιλεταρισμένα ψάρια, που βρίσκουμε και κατεψυγμένα, μπορούν να είναι μια λύση για εύκολο μαγείρεμα.
Αν τα συνδυάσουμε με λαχανικά που έχουμε κόψει σε μπαστουνάκια (ζουλιέν), τότε έχουμε ένα πιάτο χαμηλό σε θερμίδες και φινετσάτο στην όψη.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια πάπρικα μας αρέσει για να δώσουμε γεύση, καπνιστή, καυτερή ή γλυκιά. Επίσης το τριμμένο τζίντζερ ταιριάζει πολύ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέρκα με λαχανικά στον φούρνο
Υλικά:
- 1 1/2 κιλό φιλέτα πέρκας κομμένα σε μικρότερα κομμάτια
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα σε λεπτές ροδέλες
- 2 μεγάλα καρότα σε λεπτά μπαστουνάκια
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
- 300 ml λευκό κρασί
- 3 μέτριες πατάτες σε λεπτά μπαστουνάκια
- 2 φλιτζ. τσαγιού ζωμός λαχανικών
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 1/2 λεμόνι
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του ψαριού
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τις πατάτες, τα καρότα και το σκόρδο, για 3–4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
Για αυτόν τον λόγο κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε πολύ λεπτά στικς, για να γίνουν, χρονικά, παράλληλα με το ψάρι.
Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2–3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό και την πάπρικα. Αφήνουμε να πάρουν βράση.
Αδειάζουμε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ταψί και τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα του ψαριού, τα οποία ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι.
Ψήνουμε για περίπου 20–25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν το ψάρι και τα λαχανικά.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη αποξηραμένη ρίγανη και σερβίρουμε.