Ελλάδα

Καιρός – Καντερές: «Μίνι καλοκαίρι» με 30 βαθμούς Κελσίου και μετά κρύο με βροχές και χιόνια

Το «μαρτιάτικο» καλοκαίρι δεν θα διαρκέσει για πολύ

Καλοκαίρι θα θυμίζει ο καιρός των επόμενων ημερών, καθώς δύο κύματα ζέστης επηρεάζουν τον καιρό της χώρας και ανεβάζουν τη θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Μάλιστα, το Σάββατο ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές.

Ο γνωστός μετεωρολόγος, Νίκος Καντερές, έκανε μια ανάρτηση για τον καιρό των επόμενων ημερών λέγοντας πως ναι μεν έρχεται ζέστη με υψηλές θερμοκρασίες, αλλά από τη Δευτέρα τη χώρα μας θα «επισκεφτεί» μια νέα ψυχρή εισβολή.

«Ο φετινός Μάρτιος δεν θα επαληθεύσει τη γνωστή παροιμία ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Με τη θερμή εισβολή, έως τη Κυριακή, να καταγράφονται μέγιστες θερμοκρασίες υψηλές, δεν μπορεί να θεωρηθεί μήνας ζεστός. Δεδομένου ότι, από τη Δευτέρα 17/3 έρχεται ψυχρή εισβολή που θα κατεβάσει τη θερμοκρασία αισθητά και τον υδράργυρο κάτω από τις κανονικές τιμές» σημειώσει.

Και συνεχίζει: «Παράλληλα, η αλλαγή αυτή θα φέρει βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά, που δεν θα κρατήσουν για πολύ, μάλλον δεν θα αναπληρώσουν την ανομβρία που υπάρχει».

 

«Με σταθμό αναφοράς τον Μ.Σ. στο Λόφο Νυμφών δίπλα στην Ακρόπολη και με μετεωρολογική ιστορία πάνω από 100 χρόνια αναφέρω τα εξής. Η απολύτως μεγίστη θερμοκρασία για τον Μάρτιο είναι 25 βαθμοί με απόκλιση ενός βαθμού Κελσίου.

Στα 100 χρόνια 3 φορές καταγράφηκαν θερμοκρασίες πάνω από 27 βαθμούς στο συγκεκριμένο σταθμό. Το Μάρτιο 1952 με 27,8 το Μάρτιο του 1977 με 27,0 βαθμούς και το Μάρτιο 2001 με 27,8 βαθμούς.

Μάλιστα ο Μάρτιος 2001 χαρακτηρίστηκε σαν Μάρτης ..καύτης. Εκείνο το μήνα ο υδράργυρος έδειξε 34 βαθμούς σε Λαμία και Αγχίαλο, στο Άργος και το Ηράκλειο τους 33 ,ενώ στη Λάρισα και το Ρέθυμνο τους 32 βαθμούς!!Ήταν 26-27 Μαρτίου.

Ο φετινός θα χαρακτηρισθεί ήπιος και να δούμε πόσο άνομβρος» καταλήγει.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χανιά: Δεν αποκάλυψε τον «μηχανισμό θανάτου» η νεκροψία – νεκροτομή στον 19χρονο αθλητή των πολεμικών τεχνών
«Ο εγκέφαλος, που εν προκειμένω είναι το όργανο που έχει δεχτεί το χτύπημα, μετά από τόσες μέρες στη ΜΕΘ, έχει υποστεί νέκρωση» είπε ο ιατροδικαστής Κρήτης, Αντώνης Παπαδομανωλάκης
Το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων
Έρχεται η εφαρμογή eVivlio με δωρεάν λογοτεχνικά ηχητικά βιβλία για όλους – Γνωστοί καλλιτέχνες δανείζουν τις φωνές τους
Η εφαρμογή είναι σχεδιασμένη για να είναι φιλική στον χρήστη και θα είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες, χωρίς να απαιτείται σύνδεση σε λογαριασμό
Βιβλία
Από ακατάσχετη αιμορραγία ξεψύχησε η 44χρονη που δολοφονήθηκε άγρια από τον σύζυγό της στη Σίνδο - «Δεν μάλωναν ποτέ»
Ο 53χρονος με ένα μαχαίρι κατέσφαξε την 44χρονη και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Οι κόρες τους έλειπαν από το σπίτι τη στιγμή του φονικού. Τι λένε συγγενείς και γείτονες στο newsit.gr
Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το νέο ψηφιακό σύστημα για τα πρόστιμα της Τροχαίας στους παραβάτες οδηγούς
Το σύστημα θα αναζητά αυτόματα σε όλες τις σχετικές βάσεις δεδομένων για να εντοπίσει όλες τις προηγούμενες παραβάσεις του οχήματος και να προσδιορίσει τον παραβάτη οδηγό
Τροχαίο στην Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου