Ούτε γάλα, ούτε αυγά, ούτε βούτυρο και όμως βγαίνει τέλειο και αφράτο.
Αυτό το νηστίσιμο κέικ καρότου, δεν χρειάζεται, ούτε μίξερ, ούτε δύσκολα υλικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Είναι ιδανικό για την περίοδο της νηστείας, αλλά και για όσους κάνουν vegan διατροφή.
Επίσης έχει τη γεύση και το άρωμα του αγαπημένου carrot cake, αλλά όχι το βάρος από τις λιπαρές επικαλύψεις.
Tip: αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Νηστίσιμο carrot cake
Υλικά:
- 300 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. ηλιέλαιο
- 200 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 100 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
- 80 γρ. σταφίδες
- 2 καρότα, τριμμένα
- άχνη για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
Σε άλλο μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον φρέσκο χυμό πορτοκάλι και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Χύνουμε αργά τα υγρά μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με το σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε στη συνέχεια τα καρύδια, τις σταφίδες, τα τριμμένα καρότα και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης.
Απλώνουμε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί, 22 εκατοστών.
Ψήνουμε για περίπου 35′ με 40′, ανάλογα με την δύναμη του φούρνου.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως και γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη.