Tasteit

Συνταγή για σπιτική γκρανόλα με βρώμη

Θα αλλάξει τα πρωινά σας

Θα το κάνω σαν τον Joey από τα «Φιλαράκια», όταν υπερασπιζόταν, με στόμφο, το τουλάχιστον, «περίεργο» trifle που είχε φτιάξει η Rachel.

Βρώμη: Super food

Αμύγδαλα: Super food

Μέλι: Super food

Κράνμπερι: Super food! Μου αρέσει πολύ και δεν υπάρχει τίποτα που να σας αποτρέπει να φτιάξετε και να βάλετε αυτή την υπέροχη, πανεύκολη σπιτική γκρανόλα στο πρωινό σας γεύμα, με γιαούρτι ή γάλα και να αλλάξετε επίπεδο θρεπτικότητας και φροντίδας για τον οργανισμό σας.

Σπιτική γκρανόλα με βρώμη και αποξηραμένα φρούτα

Υλικά:

  • 4 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
  • 2 φλιτζάνια καρύδα, τριμμένη
  • 2 φλιτζάνια αμύγδαλα κομμένα σε φέτες
  • 3/4 φλιτζανιού φυτικό λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα σε μικρούς κύβους
  • 1 φλιτζάνι ξερά σύκα σε μικρούς κύβους
  • 1 φλιτζάνι αποξηραμένα κεράσια
  • 1 φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι
  • 1 φλιτζάνι κάσιους ψητά, ανάλατα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ρίχνουμε τη βρώμη, την καρύδα και τα αμύγδαλα, σε ένα μεγάλο μπολ.

Χτυπάμε μαζί το λάδι και το μέλι, σε μια κανάτα – μεζούρα

Ρίχνουμε το μείγμα του λαδιού πάνω στο μείγμα της βρώμης και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά.

Αδειάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και απλώνουμε το μείγμα σε ομοιόμορφη στρώση.

Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 10 λεπτά, με μια μεγάλη μεταλλική σπάτουλα, μέχρι να ροδίσουν όμορφα και ομοιόμορφα.

Αφήνουμε τη γκρανόλα στην άκρη να κρυώσει, ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά, μέχρι να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Εν τω μεταξύ, συνδυάζουμε τα βερίκοκα, τα σύκα, τα κεράσια, τα κράνμπερι και τα κάσιους.

Όταν η γκρανόλα κρυώσει, την ανακατεύουμε με το μείγμα των αποξηραμένων φρούτων και κρατάμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Bagatelle Athens: Η τέχνη της ευζωίας έχει γεύση
Γνωστό για το αξεπέραστο πνεύμα ανεμελιάς και απόλαυσης, το πολυτελές εστιατόριο τιμά την κληρονομιά της γαλλικής κουζίνας με μια διακριτική ελληνική πινελιά
Bagatelle