Το κοτόπουλο είναι από τις πιο «ασφαλείς» και αγαπημένες, διατροφικές επιλογές, που μπορούμε να κάνουμε.
Αρέσει στους περισσότερους, μικρούς και μεγάλους, είναι εύκολο στην προετοιμασία του, αφομοιώνει ό,τι γεύση του δώσουμε και παραμένει σχετικά οικονομικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για όλους αυτούς τους λόγους, το επιλέγουμε συχνά, αναζητώντας, πάντα, νέους τρόπους για το μαγείρεμά του και το μαρινάρισμά του.
Σε αυτή τη συνταγή, με λεμόνι, σκόρδο και μυρωδικά, το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.
Σε 40 λεπτά, μαζί με τον χρόνο προετοιμασίας του, το φαγητό μας, μπορεί να είναι στο τραπέζι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φιλέτα κοτόπουλου στον φούρνο σε λεμονάτη σάλτσα
Υλικά:
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 8-9 σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/3 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου θυμαριού
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, με την πέτσα τους
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για μόλις 1 λεπτό, αλλά δεν αφήνουμε το σκόρδο να πάρει χρώμα.
Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το λευκό κρασί, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το θυμάρι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα ταψί, 30×22 εκατοστά.
Στεγνώνουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα τοποθετούμε μέσα στη σάλτσα, με την πέτσα προς τα πάνω.
Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε άφθονα, με αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε το λεμόνι σε 8 φέτες και το βάζουμε ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου.
Ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των φιλέτων, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να ροδίσει ελαφρά η πέτσα του.
Εάν το κοτόπουλο δεν έχει ροδίσει αρκετά, το βάζουμε κάτω από το γκριλ, για 2 λεπτά.
Σκεπάζουμε το ταψί μας, με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με νιφάδες θαλασσινού αλατιού και σερβίρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, ζεστά, με τη σάλτσα του ταψιού, ιδανικά με ένα σπυρωτό πιλάφι.