Tasteit

Το γλυκό του 10λεπτου: Κουταλιές φυστικοβούτυρου με παγωμένη αλατισμένη σοκολάτα

 Γλυκιά και αλμυρή λιχουδιά με 3 υλικά

Είναι σούπερ νόστιμο, νηστίσιμο και γίνεται κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού, διαφημιστικού διαλείμματος.

Θέλεις ένα γλυκό σνακ, το βράδυ, στην τηλεόραση, το απόγευμα ανάμεσα σε τρεξίματα και υποχρεώσεις ή μετά το γυμναστήριο, χωρίς τύψεις; Αυτό είναι ό,τι πρέπει.

Είναι μικρό σε ποσότητα, αποτελεσματικό σε γλυκύτητα και έχει υγιεινά και θρεπτικά συστατικά.

Tip1: μπορείτε να αντικαταστήσετε το ηλιέλαιο με λάδι καρύδας, που κάνει τη λιωμένη σοκολάτα, πιο ρευστή και πιο γυαλιστερή.

Tip2: μερικές νιφάδες αλατιού, για επικάλυψη πάνω από τη λιωμένη σοκολάτα, δίνουν γεύση και όψη πολυτέλειας.

Κουταλιές φιστικοσοκολάτας

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη κουβερτούρα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο
  • 4 κουταλιές της σούπας τραγανό αλατισμένο φυστικοβούτυρο (από το βαζάκι – χωρίς ανάδευση)

Εκτέλεση:

Στρώνουμε ένα μικρό πιάτο με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και βγάζουμε 4 μεταλλικά κουτάλια.

Βάζουμε τα κομματάκια σοκολάτας και το λάδι σε ένα μικρό μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας ενδιάμεσα, μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.

Με κάθε κουτάλι της σούπας, βγάζουμε κουταλιές φυστικοβούτυρο και τοποθετούμε τα 4 «φορτωμένα» κουτάλια στο στρωμένο πιάτο.

Με κουταλάκι, ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε κάθε κουτάλι για να καλύψουμε πλήρως το φυστικοβούτυρο.

Εάν θέλουμε, μεγαλύτερη γευστική αντίθεση, πασπαλίζουμε τη σοκολάτα με νιφάδες αλατιού.

Παγώνουμε για να σκληρύνει η σοκολάτα, περίπου 10 λεπτά.

Απολαύστε το αμέσως ή φυλάξτε τα κουτάλια σε αεροστεγές δοχείο. στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα