Tasteit

Πώς θα φτιάξεις χοιρινά BBQ ribs στο air fryer με πικάντικο γλυκόξινο γλάσο

Γεύση από τον αμερικανικό Νότο

Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να φέρουμε τον Αμερικανικό Νότο στην κουζίνα μας;

Μπορούμε και μάλιστα, πολύ εύκολα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και περίεργα υλικά να φτιάξουμε bbq spare ribs, του ονείρου.

Μάλιστα για μεγαλύτερη ευκολία, δεν θα ψήσουμε στη σχάρα, αλλά στη νέα «κουζινική» μανία, στο air fryer.

Ζητήστε από τον χασάπη να σας κόψει ένα χοιρινό σιδηρόδρομο, σε παϊδάκια, ξεχωριστά.

Πρώτα θα ψήσουμε τα παϊδάκια, μέχρι να γίνουν τραγανά και ύστερα θα τα βουτήξουμε καυτά, στη γλυκόξινη και καυτερούτσικη σάλτσα.

Χοιρινά BBQ ribs

Υλικά:

  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
  • 1,5 κιλό χοιρινά παϊδάκια(από τον σιδηρόδρομο) χωρισμένα 
  • 480 ml κέτσαπ
  • 80 ml μηλόξυδο
  • 80 ml λευκό ξύδι
  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού tabasco

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας πιπέρι και 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, σε ένα μεγάλο μπολ.

Τοποθετούμε μέσα στο μπολ τα παϊδάκια και ανακατεύουμε, πιέζοντας το καρύκευμα σε κάθε πλευρά.

Ρυθμίζουμε τη φριτέζα αέρα (3,5 λίτρων) στους 230 βαθμούς.

Μεταφέρουμε τα παϊδάκια στο καλάθι της φριτέζας και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 40 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε κατσαρολάκι βάζουμε την κέτσαπ, το μηλόξυδο, το λευκό ξύδι, την καστανή ζάχαρη, τη σάλτσα Worcestershire, το tabasco, 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, 2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι, 3/4 φλιτζανιού νερό και τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ζεσταθεί η σάλτσα, περίπου 2 λεπτά. Σκεπάζουμε και τη διατηρούμε ζεστή σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Μόλις ψηθούν τα παϊδάκια, βουτάμε το καθένα στη σάλτσα, αφήνοντας να τρέξει η περίσσεια.

Σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα στο πλάι.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα