Πολιτική

Δυσφορία Μαξίμου για υπουργούς και βουλευτές που ζητούν αυξήσεις και για τα σώματα ασφαλείας – Απαντήσεις αύριο με ορίζοντα την ΔΕΘ

Αναβλήθηκε η επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας

Την ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου έχουν προκαλέσει οι θέσεις που εξέφρασαν υπουργοί και βουλευτές του κόμματός του αναφορικά με τις αυξήσεις που δόθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις και όχι στα σώματα ασφαλείας.

Στους Άδωνι Γεωργιάδη και Βασίλη Κικίλια προστέθηκαν εκτός από τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Δημήτρη Μαρκόπουλο, Θάνο Πλεύρη, Νότη Μηταράκη, Γιάννη Πλακιωτάκη και η Ζέττα Μακρή, ο Θεόδωρος Καράογλου, ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Χρήστος Δερμετζόπουλος και ο Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μην επισκεφθεί αύριο (31/03/2025) το υπουργείο Υγείας μια επίσκεψη που ήταν προγραμματισμένη εδώ και ημέρες.

Όπως έχουν προαναγγείλει κυβερνητικές πηγές στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών θα δοθούν διευκρινήσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και όπως έχει ήδη γράψει το newsit.gr οι αυξήσεις και στα σώματα ασφαλείας αναμένεται να ανακοινωθούν στη ΔΕΘ.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ήδη έχουν νομοθετηθεί σημαντικά μέτρα για όλους τους ένστολους, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας (αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες κλπ).

Ήδη, με βάση τον προϋπολογισμό του 2025, έχει αυξηθεί από την 1η Ιανουαρίου η νυχτερινή αποζημίωση των ενστόλων, ενώ από την 1η Απριλίου όλοι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και των ένστολων (Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις) αυξάνονται κατά 30 ευρώ, ώστε να εξομοιωθούν οι βασικές αποδοχές του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, ύστερα από την ανακοινωθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ.

Επιπλέον από την 1η Ιουλίου όλοι οι ένστολοι (156.000 στελέχη σε Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις) θα ενισχυθούν περαιτέρω με το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και επικινδυνότητας, λαμβάνοντας ενίσχυση 100 ευρώ μηνιαίως, με εκτιμώμενο συνολικό δημοσιονομικό κόστος 111 εκατ. ευρώ για το 2025 και 222 εκατ. ευρώ για το 2026.

 

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος: 6 πολιτικές + 4 προτεραιότητες για τα άτομα με αυτισμό
«Εργαζόμαστε για να φτάσουμε σε εκείνη τη μέρα που κάθε άνθρωπος με αναπηρία θα είναι ορατός, θα μπορεί να βρίσκεται στο σχολείο, στην κοινότητα, στην κοινωνία, χωρίς να χρειάζεται να απολογείται για το ποιος είναι» λέει ο υπουργός Επικρατείας
Ο Άκης Σκέρτσος
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Σταδιακά, ο μόνος αριθμός που θα πρέπει να γνωρίζουμε θα είναι ο προσωπικός αριθμός»
«Όσοι έχουν βγάλει νέες ταυτότητες, δεν θα χρειαστεί να ξαναβγάλουν, είτε έχουν είτε δεν έχουν προσωπικό αριθμό. Στην αρχή θα αναγράφεται στην ταυτότητα για να τον θυμόμαστε», εξήγησε ο υπουργός Διακυβέρνησης
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου