Το σουρίμι είναι απομίμηση καβουριού που φτιάχνεται από ψαχνό ψαριού και άμυλο πατάτας.
Δεν περιέχει καθόλου καβούρι, ωστόσο η γεύση του θυμίζει τη σάρκα του καβουριού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτό οφείλεται σε μια μικρή ποσότητα εκχυλίσματος καβουριού που συνήθως, προστίθεται στο σκεύασμα.
Το επιλέγουμε συχνά, γιατί είναι εύκολο να ενσωματωθεί σε συνταγές και βέβαια, γιατί η τιμή του είναι στο 1/3 της τιμής του πραγματικού καβουριού.
Εάν μπορείτε να βρείτε κρέας καβουριού, η γεύση είναι πολύ πιο έντονη από το σουρίμι. Επίσης περιλαμβάνει περισσότερη πρωτεΐνη και σχεδόν καθόλου υδατάνθρακες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Καβουροσαλάτα με σουρίμι
Υλικά:
400 γρ. σουρίμι
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
2 αγγούρια πίκλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνι μαγιονέζα light
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. κέτσαπ
1 κ.ς. άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το σουρίμι σε κομμάτια του 1 εκατοστού.
Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τις πίκλες σε μικρά κυβάκια.
Σε βαθύ μπολ φτιάχνουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύοντας τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, το λεμόνι, το αλατοπίπερο και τον άνηθο.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά που έχουμε κόψει και το καλαμπόκι, που έχουμε ξεπλύνει από το υγρό της κονσέρβας και ανακατεύουμε καλά.
Η σαλάτα μπορεί να μείνει μέχρι 4-5 μέρες, σκεπασμένη καλά, στο ψυγείο.