Tasteit

Συνταγή για σοκολατένια πουτίγκα με το τσουρέκι που περίσσεψε

Και σάλτσα από το σοκολατένιο πασχαλινό αυγό

Με αυτή τη συνταγή, απευθύνομαι στους οικιακούς μάγειρες, που ΔΕΝ είναι σαν και μένα και που δεν κάθονται με το τσουρέκι αγκαλιά, μέχρι να τελειώσει.

Οι κανονικοί άνθρωποι, λοιπόν, που τους έμεινε τσουρέκι μετά το Πάσχα, μπορούν να φτιάξουν, αυτήν την πουτίγκα με δύο σοκολάτες, που λούζεται με ζεστή σάλτσα σοκολάτας.

Το ιδανικό είναι το τσουρέκι να είναι κάποιων ημερών και όχι φρέσκο.

Η συνταγή έχει πολύ χαμηλό βαθμό δυσκολίας και μπαίνει στον φούρνο, μέσα σε λίγο λεπτά.

Είναι τέλειο πρωινό και μπορείτε να το σερβίρετε και στο brunch του Σαββατοκύριακου. Τα υλικά παρακάτω, δίνουν 6 μερίδες.

Πουτίγκα σοκολάτας με τσουρέκι

Υλικά:

  • 350 γρ. τσουρέκι κομμένο σε κομμάτια-μπουκιές
  • 200 ml μαύρο ρούμι ή κονιάκ
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
  • 450 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 200 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
  • 100 γρ. σταγόνες λευκής κουβερτούρας
  • 60 γρ. φιλέ αμύγδαλο

Για τη σάλτσα σοκολάτας

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
  • 200 γρ. σοκολατένιο αυγό που περίσσεψε ή κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.

Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλκοολ και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μέτριο, βαθύ πυρέξ, απλώνουμε τα κομμάτια του τσουρεκιού, τις σταφίδες και τις δύο κουβερτούρες. Απλώνουμε ομοιόμορφα τα υλικά και τα περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.

Χωρίς να ανακατεύουμε ή να πιέζουμε τα κομμάτια να καλυφθούν από το υγρό, σκορπίζουμε στην επιφάνεια το φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε την πουτίγκα στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Λίγο πριν βγάλουμε από τον φούρνο το γλυκό, φτιάχνουμε τη σάλτσα σοκολάτας

Βάζουμε το τεμαχισμένο σοκολατένιο αυγό ή την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε ένα μέτριο μπολ. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα και, λίγο πριν πάρει βράση, τη ρίχνουμε στο μπολ με τα κομμάτια σοκολάτας.

Αφήνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε λεία σάλτσα σοκολάτας. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και να γίνει χλιαρό.

Σερβίρουμε σε μπολ, κουταλιές από την πουτίγκα και περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα