Όσο ο καιρός ανοίγει, τα επιδόρπια πρέπει να γίνονται πιο δροσερά και πιο ελαφριά για να μην μας βαραίνουν.
Το επιδόρπιο αυτό είναι ελάχιστα γλυκό, δεν έχει καμία έξτρα προσθήκη ζάχαρης, πέραν από το σιρόπι της κομπόστας, στο οποίο βουτάμε, ελάχιστα, τα μπισκότα σαβαγιάρ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα ροδάκινα ταιριάζουν υπέροχα με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και η κρέμα είναι συννεφένια.
Φτιάξτε το από την προηγούμενη μέρα, πριν το σερβίρισμά του για να «σετάρει» καλύτερα.
Τα υλικά είναι υπολογισμένα για ένα μέτριο, όχι το κλασικού μεγέθους, πυρέξ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γλυκό ψυγείου με ροδάκινα κομπόστα
Υλικά για ένα μέτριο πυρέξ:
- 12 σαβαγιάρ (μεγάλα – πλατιά)
- 1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο
- 3 κ.σ. κονιάκ
- 220 γρ τυρί κρέμα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση:
Στραγγίζουμε τα ροδάκινα και ζεσταίνουμε ελαφρώς το σιρόπι της κονσέρβας.
Ανακατεύουμε στο χλιαρό σιρόπι, το κονιάκ.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ και από τις 2 μεριές και τα στρώνουμε στο σκεύος, με την πλατιά πλευρά, κάτω. Γεμίζουμε όλη την επιφάνεια, κόβοντας τα μπισκότα και σε μικρά κομμάτια, όπου χρειάζεται.
Φτιάχνουμε την σαντιγί χτυπώντας την κρέμα γάλακτος και μόλις σφίξει, ανακατεύουμε να ενσωματωθεί σε αυτήν, το τυρί κρέμα.
Κόβουμε τα ροδάκινα σε 4 μακρόστενα κομμάτια.
Καβουρδίζουμε το φιλέ αμυγδάλου σε ένα τηγανάκι χωρίς βούτυρο ή λάδι, απλώς κουνώντας το τηγάνι συνεχώς, για να μην σκουρύνουν πολύ τα αμύγδαλα.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε τις φέτες του ροδάκινου κάθετα.
Ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα πάνω από τα σημεία που έχει μόνο κρέμα.
Και βάζουμε στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη, για μερικές ώρες, για να σφίξει η κρέμα.