Κόσμος

Νότια Κορέα: 18χρονος μαχαίρωσε 3 άτομα μέσα σε Λύκειο και μετά βούτηξε σε λίμνη για να διαφύγει

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, ανάμεσά τους ο διευθυντής του Λυκείου, ο οποίος φέρει τραύματα στο υπογάστριο

Άγρια επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε σε Λύκειο στη Νότια Κορέα, σκορπίζοντας τον τρόμο και τον πανικό.

Ένας 18χρονος μαχαίρωσε τρεις ανθρώπους μέσα σε Λύκειο στο κεντρικό τμήμα της Νότιας Κορέας και τραυμάτισε άλλους δύο πιο ελαφριά σήμερα (28.04.25) το πρωί.

Η αστυνομία ενημερώθηκε ότι «μαθητής μαχαίρωσε κάποιον μέσα σε αίθουσα», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η αστυνομία στην επαρχία Τσόνγκμπουκ.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 08:36 (τοπική ώρα· 02:36 ώρα Ελλάδας) στην πόλη Τσάνγκτζου, 110 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα Σεούλ.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, ανάμεσά τους ο διευθυντής του Λυκείου, ο οποίος φέρει τραύματα στο υπογάστριο.

Η αστυνομία ανέφερε πως άλλοι δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρύτερα, ανάμεσά τους γυναίκα που αποπειράθηκε να στραγγαλίσει ο νεαρός.

Ο ύποπτος, ελαφρά τραυματισμένος, τέθηκε υπό κράτηση 12 λεπτά αφότου ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Αποπειράθηκε να διαφύγει κινούμενος προς κοντινό πάρκο, όπου βούτηξε σε λίμνη, προτού τεθεί υπό κράτηση και διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Ακόμη «προσπαθούμε να εξακριβώσουμε τις λεπτομέρειες και το κίνητρο» της επίθεσης, αναγνώρισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της αστυνομίας.

Το αιματηρό επεισόδιο καταγράφτηκε μερικούς μήνες, αφότου δασκάλα μαχαίρωσε μέχρι θανάτου οκτάχρονη μαθήτρια σε πρωτοβάθμιο σχολείο.

Η Νότια Κορέα είναι πάντως χώρα που γενικά θεωρείται ιδιαίτερα ασφαλής, με τον δείκτη των ανθρωποκτονιών να μην ξεπερνά τις 1,3 ανά 100.000 κατοίκους το 2021, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές. Πρόκειται για επίπεδο πολύ κατώτερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο (6/100.000).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνοεπίθεση «βλέπουν» πίσω από το μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία – Σε 6 έως 10 ώρες η αποκατάσταση
Κυκλοφοριακό κομφούζιο και τεράστια προβλήματα σε αεροδρόμια, μεταφορές και επικοινωνίες - Ανησυχία και για τα νοσοκομεία που λειτουργούν με γεννήτριες αυτήν την ώρα - Για ιστορικό μπλακ άουτ κάνουν λόγο οι ισπανικές Αρχές
Βαλένθια, Ισπανία 33
Ανανεώθηκε πριν 54 λεπτά
Τρόμος και πανικός μετά το μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία και μέρος της Γαλλίας: «Σκέφτηκα ότι ήταν προοίμιο πολέμου»
Άγνωστα μέχρι τώρα τα αίτια - Τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις και στις επικοινωνίες - Εξετάζεται το σενάριο κυβερνοεπίθεσης - Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Κόσμος στην Ισπανία ανεβαίνει με τις σκάλες μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία 3