Site icon NewsIT

AEK – Γάνδη 2-2: Mε ισοπαλία έκλεισε τα φιλικά της στην Ολλανδία η Ένωση

10.07.2024 | 18:57
AEK – Γάνδη 2-2: Mε ισοπαλία έκλεισε τα φιλικά της στην Ολλανδία η Ένωση

ÐÑÏÅÔÏÉÌÁÓÉÁ ÔÇÓ ÁÅÊ ÓÔÇÍ ÏËËÁÍÄÉÁ / ÖÉËÉÊÏÓ ÁÃÙÍÁÓ / ÃÁÍÄÇ - ÁÅÊ

H AEK αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 2-2 απέναντι στην Γάνδη, στο τελευταίο της φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. Ζίνι και Ρότα τα γκολ για την Ένωση.

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε την Γάνδη στον τελευταίο αγώνα που έδωσε στην Ολλανδία, στο πλαίσιο του βασικού σταδίου προετοιμασίας του συλλόγου, με το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα να έρχεται ισόπαλος με σκορ 2-2 απέναντι στους Βέλγους.

Ο Ζίνι στο 1΄και ο Ρότα στο 53΄πέτυχαν τα γκολ της ΑΕΚ, ωστόσο η Γάνδη ισοφάρισε δυο φορές στο παιχνίδι με τους Χονγκ στο 17΄ και Γιοκοτά στο 91′ έπειτα από δυο λάθη του Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Η Ένωση θα επιστρέψει στην Αθήνα την Πέμπτη (11/07/24) και θα αντιμετωπίσει την Ομόνοια στην Κύπρο σε φιλίκό παιχνίδι (18/07/24) πριν τον πρώτο της επίσημο αγώνα, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 24 του μήνα ενάντια στην Βελέζ στην «OPAP Arena».

Η ΑΕΚ προηγήθηκε πριν την συμπλήρωση ενός λεπτού στο παιχνίδι, όταν ο Ζίνι μετά την πάσα του Λιβάι Γκαρσία πλάσαρε στην κίνηση για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Από την πλευρά της η Γάνδη απάντησε με τον Χονγκ στο 18′ όταν ο Μπρινιόλι έκανε λάθος πάσα και έστειλε την μπάλα στον ποδοσφαιριστή των Βέλγων, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ.

Το παιχνίδι γενικότερα είχε ρυθμό, με την ΑΕΚ να παρουσιάζει καλή εικόνα στο γήπεδο και να δείχνει βελτιωμένη σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες.

Στο 53΄ο Ρότα έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ένωση, με τον διεθνή Έλληνα ποδοσφαιριστή να κάνει ένα ψύχραιμο πλασέ, έπειτα από όμορφη συνεργασία με τον Λιβάι Γκαρσία.

Στο 60΄η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο 3-1, ωστόσο ο Λιούμπισιτς δεν μπόρεσε να κάνει την κεφαλιά του γκολ, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα έξω από το τέρμα της Γάνδης.

Η Γάνδη έφτασε στο 2-2, όταν μετά από νέο λάθος του Μπρινιόλι ο Γιοκοτά στο 91΄ισοφάρισε το σκορ, το οποίο δεν είχε άλλη αλλαγή μέχρι το τελικό σφύριγμα του φιλικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την ΑΕΚ στα φιλικά που έδωσε στην Ολλανδία δεν αγωνίστηκαν καθόλου ο Θωμάς Στρακόσια ο οποίος ανακοινώθηκε την Δευτέρα (8/07/24), καθώς και οι Ρομπέρτο Περέιρα, Αμπουμπακαρί Κοϊτά που δεν έχουν υπογράψει ακόμη με την Ένωση.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στα δύο 35λεπτα: Μπρινιόλι, Ρότα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Πήλιος, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Ελίασον, Ζίνι, Λιούμπιτσιτς, Γκαρσία.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στα δύο μισάωρα: Μπρινιόλι, Κανελλόπουλος, Ραντόνια, Βίντα, Χρυσόπουλος, Σιμάνσκι, Ρουκουνάκης, Άμραμπατ, Φερνάντες, Γκατσίνοβιτς, Θεοδωρίδης.

Λεπτά συμμετοχής για την ΑΕΚ πήραν και οι Θεοχάρης, Κάτσικας, Φοφανά, Κοσίδης, Μαχαίρας

Tags:

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version