Δευτέρα, 2 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Athens Kallithea – Παναθηναϊκός 2-2: Ισοπαλία και νέα απώλεια βαθμών στη Super League για τους «πράσινους»

Athens Kallithea – Παναθηναϊκός 2-2: Ισοπαλία και νέα απώλεια βαθμών στη Super League για τους «πράσινους»
eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός στην άμυνα και χρειάστηκε ένα γκολ στις καθυστερήσεις για να “σώσει” έστω τον ένα βαθμό, με την ισοπαλία με 2-2 κόντρα στην Athens Kallithea, για την 3η αγωνιστική της Super League.

Μετά το θρίαμβο επί της Λανς στο Conference League, ο Παναθηναϊκός “προσγειώθηκε” απότομα από την Athens Kallithea, η οποία δημιούργησε… άπειρες φάσεις για γκολ και έχασε μεγάλη ευκαιρία για την πρώτη νίκη της στη φετινή Super League. Μουτίνιο και Βαλμπουενά σκόραραν για τους τυπικά γηπεδούχους, με τους Τζούρισιτς και Τετέ να ισοφαρίζουν δύο φορές για τους “πράσινους”. Το δεύτερο γκολ ήρθε μάλιστα στις καθυστερήσεις για τους “πράσινους” και αμέσως μετά, οι γηπεδούχοι σπατάλησαν τετ-α-τετ για ένα… buzzer beater στο φινάλε της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και ο Ιωαννίδης είχε ένα αδύναμο πλασέ από κοντά πριν βγει το πρώτο δεκάλεπτο, αλλά η Athens Kallithea “απάντησε” με μία μεγάλη πίεση στην άμυνα του “τριφυλλιού”. Ουλντρίκις και Μουτίνιο είχαν δύο καλά σουτ για τους τυπικά γηπεδούχους, οι οποίοι πέτυχαν και γκολ στο 11′ με τον Πασσαλίδη, το οποίο δεν μέτρησε όμως ως οφσάιντ, το οποίο επιβεβαίωσε και το VAR.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν όμως να είναι πιο “απειλητικοί” και βρήκαν τελικά το γκολ με τον Μουτίνιο να πλασάρει σε κενή εστία για το 1-0 στο 28′, μετά από ωραίο γύρισμα του Ντεμέτριους από αριστερά.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε πάντως να ισοφαρίσει αμέσως, αφού στο 32′ ο Τζούρισιτς σκόραρε με κεφαλιά μετά από κόρνερ και έφερε ξανά το ματς στα… ίσια.

Το γκολ ακολούθησε όμως ένας “καταιγισμός” από την Athens Kallithea, με τον Ντεμέτριους να μην μπορεί σε δύο περιπτώσεις να σκοράρει και τον Ντίμα να σημαδεύει το κάθετο δοκάρι σε σουτ μέσα από την περιοχή.

Οι “πράσινοι” είχαν από την πλευρά τους μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία, με τον Τετέ να πλασάρει ωραία από το ύψος του πέναλτι, για να αποκρούσει με το ένα χέρι ο Μπερναμπέ και να κρατήσει το ισόπαλο σκορ. Οι δύο ομάδες πήγαν μάλιστα με το 1-1 στα αποδυτήρια, αφού και ο Ματίγια αστόχησε σε μία νέα καλή φάση των γηπεδούχων στο τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η μπάλα συνέχισε να πηγαίνει πάνω κάτω, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και να ψάχνουν ένα δεύτερο γκολ. Ο Παναθηναϊκός ήταν όμως πιο επικίνδυνος και είχε μία κεφαλιά άουτ με τον Τσέριν από κοντά, αλλά και μία χαμένη αντεπίθεση με Τετέ και Μαντσίνι.

Μετά το 60′, η Athens Kallithea έγινε και πάλι πιο επιθετική και είχε νέες δικές της καλές στιγμές, με τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει το σουτ του Χάνουσεκ στη μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων.

Ο Παναθηναϊκός “απάντησε” με Μπακασέτα και Ιωαννίδη να μην μπορούν να σκοράρουν υπό καλές προϋποθέσεις και το γκολ ήρθε τελικά από τους γηπεδούχους. 

Ο Βαλμπουενά έβαλε με την… πλάτη στον τοίχο την ομάδα του Αλόνσο, ολοκληρώνοντας με πλασέ από κοντά, μία υπέροχη αντεπίθεση της ομάδας του, για το 2-1 στο 80′.

Ο Παναθηναϊκός τα έπαιξε όλα για όλα στο φινάλε και τελικά βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις. Από σέντρα του Πελίστρι, ο Τετέ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και σκόραρε από κοντά για το 2-2 στο ματς. Οι “πράσινοι” είχαν μάλιστα λίγα ακόμη λεπτά μπροστά τους και “πάλεψαν” για ένα τέρμα νίκης, αλλά περισσότερο κινδύνεψαν να το δεχτούν.

Ο Μουτίνιο έχασε μάλιστα απίθανη ευκαιρία με τετ-α-τετ ολομόναχος στην τελευταία ουσιαστικά φάση του αγώνα, με τον Ντραγκόφσκι να καταλαβαίνει την σκέψη του και να αποτρέπει τη λόμπα του. Το 2-2 έμεινε έτσι μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τον Παναθηναϊκό να χάνει δύο ακόμη βαθμούς στη φετινή Super League και την Athens Kallithea να είναι… απογοητευμένη από την ισοπαλία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Athens Kallithea (Μάσιμο Ντονάτι): Μπερναμπέ, Μότοκ, Ισιμάτ Μιρίν, Πασαλίδης (71′ Τσιβελεκίδης), Μανθάτης, Ματίγια (87′ Μουστακόπουλος), Ντιμπά (76′ Μερκάτι), Xάνουσεκ, Ντεμέτριους (71′ Βαλμπουενά), Μουτίνιο, Ουλντρίκις (87′ Ματίγεβιτς).

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (46′ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς (58′ Μαξ), Αράο, Τσέριν (83′ Σπόραρ), Μαντσίνι (58′ Πελίστρι), Τετέ, Τζούριτσιτς (67′ Μπακασέτας), Ιωαννίδης.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις