Παρασκευή, 26 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ave Cesar! Στους “8” του Μουντιάλ η οικοδέσποινα Βραζιλία – Δύσκολη νίκη επί της Χιλής με 3-2 στα πέναλτι

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

– Μεγάλες συγκινήσεις επιφύλασσε ο πρώτος νοκ-άουτ αγώνας του Μουντιάλ της Βραζιλίας
– Το ματς εξελίχθηκε σε… θρίλερ (1-1 η κανονική διάρκεια), αλλά είχε αίσιο τέλος για τη “σελεσάο”, χάρη στις εκπληκτικές αποκρούσεις του Σεζάρ στη… ρώσικη ρουλέτα
– Η Βραζιλία πήρε το εισιτήριο για τους “8” του Μουντιάλ κόντρα στην εκπληκτική Χιλή (3-2 στα πέν.)
– Ο Λουίζ έκανε το 1-0 για τη σελεσάο στο 18′
– Οι Χιλιανοί ισοφάρισαν με τον Σάντσες

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Μετά από ένα δραματικό παιχνίδι, η… κακή Βραζιλία προκρίθηκε στους “8” του Μουντιάλ, καθώς στον αγώνα που έγινε στο “Mineirao stadium” του Μπέλο Οριζόντε, νίκησε με 3-2 στα πέναλτι (κ.α. 1-1), την… καλύτερη Χιλή.

Οι Βραζιλιάνοι τα βρήκαν… σκούρα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκαν με τον Νταβίντ Λουίς στο 18`, ενώ η Χιλή -που έδειξε καλύτερη εικόνα- ισοφάρισε στο 32ο λεπτό με τον Αλέξις Σάντσες. Στην επόμενη φάση, οι γηπεδούχοι θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του αγώνα Κολομβία-Ουρουγουάη.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε έχοντας αρκετά κακό ρυθμό και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, με την Βραζιλία να θέλει να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και την Χιλή να έχει καλή λειτουργία μεσοαμυντικά και να μην αφήνει κενούς διαδρόμους.

Και οι δυο ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις, επιτιθέμενες από τις πτέρυγες (ο Χουλκ έκανε πολύ καλή δουλειά τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά), με τη “σελεσάο” να παίρνει στη συνέχεια τα ηνία του αγώνα και να φτάνει στο 1-0 στο 18′ με τον Νταβίντ Λουίζ (μετά από εκτέλεση κόρνερ).

Οι Χιλιανοί, που ακολούθησαν στη συνέχεια την τακτική των αντεπιθέσεων και εκμεταλευόμενοι ένα αμυντικό λάθος των γηπεδούχων έφτασαν στο 1-1, με τον Σάντσες. Μετά την ισοφάριση η Βραζιλία πίεσε αφόρητα τη Χιλή, προσπαθώντας με σέντρες να εκμεταλλευτεί το μειονέκτημά της στο ύψος.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι δυο ομάδες είχαν από μια τεράστια ευκαιρία. Στο 39′ ο Φρεντ δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά από πολύ κοντά, ενώ στις καθυστερήσεις το κοντινό πλασέ του Αρανγκίς βρήκε στον Νταβίντ Λουίς

Και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό, με την Βραζιλία να φτάνει σε γκολ με τον Χουλκ (55′), το οποίο ακυρώθηκε σωστά, αφού υπήρχε χέρι στην αρχή της φάσης.

Οι πολλές διακοπές (λόγω των φάουλ) που είχαμε στη συνέχεια “βόλεψε” τη Χιλή, που περιόρισε τις επιθέσεις της Βραζιλίας.

Στο 65′ οι Χιλιανοί… έκρυψαν την μπάλα, αλλά ο Ζούλιο Σέζαρ έσωσε την ομάδα του με μια εντυπωσιακή επέμβαση στο πλασέ του Αρανγκίς. Η πρώτη καλή στιγμή για την “σελεσάο” στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 74′, με τον Τζο να μην πλασάρει σωστά από πολύ κοντά, όμως η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του Σκολάρι χάθηκε στο 84′, με τον πορτιέρε της Χιλής να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Χουλκ

Το πρώτο ματς των “16” πήγε τελικά στην παράταση και στα πέναλτι, αφού το σουτ του Χουλ στο 103′ αποκρούστηκε δύσκολα από τον Μπράβο, ενώ αυτό του Πινίγια (120′) τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σέζαρ. Στη… ρώσικη Ρουλέτα η Βραζιλία είχε για “ήρωα” τον Ζούλιο Σέζαρ που μπλόκαρε δυο φορές την μπάλα, ενώ η Χιλή είχε για μοιραίο τον Ο’Χάρα, ο οποίος αστόχησε στο τελευταίο, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε