Site icon NewsIT

Champions League: Live streaming η κλήρωση της νέας διοργάνωσης με 36 ομάδες

29.08.2024 | 19:02
Champions League: Live streaming η κλήρωση της νέας διοργάνωσης με 36 ομάδες

Soccer Football - Champions League - Phase Draw 2024 - Grimaldi Forum, Monaco - August 29, 2024 General view of the trophy ahead of the draw REUTERS/Manon Cruz

Παρακολουθήστε μέσω Live Streaming την ιστορική κλήρωση του νέου Champions League, όπου συμμετέχουν 36 ομάδες. Χωρίς ελληνική παρουσία για ακόμα μία χρονιά η κορυφαία διοργάνωση.

Το Champions League περνάει σε μια νέα εποχή. Η κλήρωση της ανανεωμένης διοργάνωσης θα βάλει 36 ομάδες στη… γραμμή της εκκίνησης, προχωρώντας σε ένα νέο φορμάτ, με μια ανανεωμένη League Phase.

Η βασική αλλαγή στις μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA είναι η εγκατάλειψη του προηγούμενου συστήματος της φάσης των ομίλων. 

Σχετικά με τα της σχετικής διαδικασίας, θα χρησιμοποιηθεί μια νέα υβριδική μέθοδος στην οποία οι σύλλογοι θα κληρωθούν χειροκίνητα και στη συνέχεια ο υπολογιστής θα αναλάβει να επιλέξει τους οκτώ αντιπάλους τους. Η νέα υβριδική κλήρωση αναμένεται να διαρκέσει περίπου 35 λεπτά

Κλήρωση League Phase UEFA Champions League 2024 - 2025 | COSMOTE TV

Από τη φετινή σεζόν, 36 σύλλογοι θα συμμετάσχουν στην πρώην φάση των ομίλων του Champions League, δίνοντας σε άλλες τέσσερις ομάδες την ευκαιρία να ανταγωνιστούν τους καλύτερους συλλόγους της Ευρώπης.

Αυτοί οι 36 σύλλογοι θα συμμετάσχουν σε ένα ενιαίο πρωτάθλημα, στο οποίο θα καταταγούν και οι 36 ανταγωνιστικοί σύλλογοι στην ίδια ενιαία βαθμολογία.

Με το νέο σχήμα, οι ομάδες θα παίζουν 8 αγώνες στη νέα φάση του πρωταθλήματος (πρώην φάση των ομίλων). Δεν θα αντιμετωπίζουν πλέον τρεις αντιπάλους δύο φορές (εντός και εκτός έδρας) αλλά θα αντιμετωπίζουν 8 διαφορετικές ομάδες, παίζοντας τέσσερα ματς εντός και τέσσερα εκτός έδρας.

Για τον προσδιορισμό των 8 διαφορετικών αντιπάλων, οι ομάδες θα ταξινομούνται αρχικά σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας των εννιά ομάδων το καθένα. Στη συνέχεια, κάθε ομάδα θα κληρώνεται για να αντιμετωπίσει δύο αντιπάλους από κάθε ένα από αυτά τα τέσσερα γκρουπ (και από το δικό της γκρουπ δυναμικότητας για πρώτη φορά), παίζοντας ένα ματς εντός και ένα εκτός έδρας ενάντια σε κάθε ομάδα από το ίδιο γκρουπ δυναμικότητας.

Αυτό δίνει στους συλλόγους την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους εαυτούς τους ενάντια σε ένα ευρύτερο φάσμα αντιπάλων και αυξάνει την προοπτική για τους οπαδούς να βλέπουν τις κορυφαίες ομάδες να αναμετρώνται συχνότερα και νωρίτερα στη διοργάνωση.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 1η έως την 8η θέση θα προκριθούν απευθείας στη φάση των 16, ενώ οι ομάδες από τις θέσεις 9 έως 24 θα κοντραριστούν στα playoffs, για ένα “εισιτήριο” στους 16, με εκείνες που θα βρεθούν στον βαθμολογικό πίνακα από το 25 μέχρι το 36 να αποχαιρετούν και να μη συνεχίζουν σε κάποια “κατώτερη” ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Μετά την ολοκλήρωση των play offs του Champions League, οι 36 ομάδες που θα πάρουν θέση στη “γραμμή της εκκίνησης” της League phase στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση είναι οι:

1ο γκρουπ δυναμικότητας
Ρεάλ

Μάντσεστερ Σίτι

Μπάγερν

Παρί

Λίβερπουλ

Ίντερ

Ντόρτμουντ

Λειψία

Μπαρτσελόνα

2ο γκρουπ δυναμικότητας
Λεβερκούζεν

Ατλέτικο

Αταλάντα

Γιουβέντους

Μπενφίκα

Άρσεναλ

Μπριζ

Σαχτάρ

Μίλαν

3ο γκρουπ δυναμικότητας
Φέγενορντ

Σπόρτινγκ

Αϊντχόφεν

Ντίναμο Ζάγκρεμπ

Ζάλτσμπουργκ

Λιλ

Ερυθρός Αστέρας

Γιουνγκ Μπόις

Σέλτικ

4ο γκρουπ δυναμικότητας
Σλοβαν Μπρατισλάβας

Μονακό

Σπάρτα Πράγας

Άστον Βίλα

Μπολόνια

Ζιρόνα

Στουτγκάρδη

Στουρμ Γκρατζ

Μπρεστ

Οι ημερομηνίες των οκτώ αγωνιστικών:

1η αγωνιστική 17-19 Σεπτεμβρίου

2η αγωνιστική 1-2 Οκτωβρίου

3η αγωνιστική 22-23 Οκτωβρίου

4η αγωνιστική 5-6 Νοεμβρίου

5η αγωνιστική 26-27 Νοεμβρίου

6η αγωνιστική 10-11 Δεκεμβρίου

7η αγωνιστική 21-22 Ιανουαρίου

8η αγωνιστική 29 Ιανουαρίου

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version