Τετάρτη, 18 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Champions League: «Αδιανόητο» 9-2 από την Μπάγερν, διπλό με ανατροπή για τη Λίβερπουλ και «τριάρα» στο φινάλε από τη Ρεάλ – Αποτελέσματα, φάσεις και γκολ

Champions League: «Αδιανόητο» 9-2 από την Μπάγερν, διπλό με ανατροπή για τη Λίβερπουλ και «τριάρα» στο φινάλε από τη Ρεάλ – Αποτελέσματα, φάσεις και γκολ
ΦΩΤΟ Reuters

Η Λίβερπουλ πήρε το ντέρμπι της πρεμιέρας της League Phase του Champions League, αφού νίκησε με ανατροπή 3-1 τη Μίλαν εκτός έδρας, σε μία βραδιά που περιελάμβανε τη δύσκολη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Στουτγκάρδη με 3-1 και ένα “τρελό” ματς με τελικό σκορ 9-2 στο Μπάγερν Μονάχου – Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Την πρεμιέρα του Champions League, με το νέο φορμάτ της League Phase, συμπλήρωσε η νίκη της Σπόρτινγκ Λισαβόνας επί της Λιλ με 2-0, ενώ νωρίτερα είχαμε και τα Γιουβέντους – Αϊντχόφεν 3-1 και Γιούνγκ Μπόις – Άστον Βίλα 0-3.

«Τριάρα» με ασίστ Τσιμίκα για τη Λίβερπουλ

Στο Μιλάνο, η Λίβερπουλ βρέθηκε να χάνει με γκολ του Πούλισικ μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα, αλλά στη συνέχεια επέβαλε την ανωτερότητά της κόντρα στη Μίλαν και έφθασε εύκολα στην ανατροπή.

Από δύο στημένες μπάλες, οι “κόκκινοι” σκόραραν με κεφαλιές του Κονατέ και του Φαν Ντάικ, παίρνοντας το προβάδισμα πριν το ημίχρονο. Στο δεύτερο τέρμα μάλιστα, ο Κώστας Τσιμίκας ήταν αυτός που έκανε την ασίστ από εκτέλεση κόρνερ.

Η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη και στη συνέχεια του αγώνα, φθάνοντας τελικά στη νίκη με 3-1, χάρη και σε ένα γκολ του Σαμποσλάι στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης. Έκανε έτσι πρεμιέρα με το… δεξί στο φετινό Champions League.

Η Μπάγερν έγραψε ιστορία με 9 γκολ

Το ματς της αγωνιστικής έγινε όμως στο Μόναχο, όπου Μπάγερν ήταν “καταιγιστική” κόντρα στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ και έφθασε σε μία… αδιανόητα επιβλητική νίκη με 9-2, χάρη και σε ένα τρομερό “καρέ” με τρία πέναλτι του Χάρι Κέιν.

Οι “Βαυαροί” είχαν δύο ακυρωμένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά βρήκαν ακόμη τρεις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα και φάνηκε να “καθαρίζουν” το ματς από το πρώτο 45λεπτο. Οι Κροάτες μπήκαν όμως πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και με δύο τέρματα σε τρία λεπτά από Πέτκοβιτς και Ογκιβάρα μείωσαν στο γκολ στο 51′.

Το γεγονός οδήγησε όμως σε… βαριά τιμωρία τους στη συνέχεια, αφού ο Κέιν σταμάτησε στα τέσσερα γκολ και οι Ολίσε, Σανέ και Γκορέτσκα “ταπείνωσαν” την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, χαρίζοντας μία ιστορική νίκη στην Μπάγερν Μονάχου, αφού τα 9 γκολ είναι τα περισσότερα που έχουν μπει ποτέ στο θεσμό.

«Λύτρωση» στο φινάλε για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”, η Ρεάλ Μαδρίτης τα… βρήκε σκούρα κόντρα στη Στουτγκάρδη, αλλά με δύο γκολ στο φινάλε, κατάφερε να φθάσει στη νίκη με 3-1 στην πρεμιέρα του Champions League.

Η κάτοχος του τροπαίου έμεινε σε “λευκή” ισοπαλία στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Κιλιάν Εμπαπέ άνοιξε το σκορ με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι “Σουηβοί” ήταν όμως ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στο ματς και ισοφάρισαν με τον Ουντάβ στο 68′, κρατώντας το ισόπαλο αποτέλεσμα μέχρι λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Στο 83′ ήρθε όμως η “λύτρωση” για τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Ρούντιγκερ να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Έντρικ με ένα φοβερό σουτ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Ο νεαρός Βραζιλιάνος επιθετικός πέτυχε έτσι με εντυπωσιακό τρόπο, το πρώτο του γκολ στο Champions League.

Άνετη νίκη για τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Στην Πορτογαλία τέλος, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας εκμεταλλεύτηκε και την αποβολή του Γκόμες για τη Λιλ, φθάνοντας σε μία άνετη επικράτηση με 2-0. Οι Πορτογάλοι είχαν ανοίξει το σκορ με τον Γιόκερες από το 38′ και πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα στο 40′, όταν η γαλλική ομάδα έμεινε με παίκτη λιγότερο.

Ένα γκολ του Ντεμπάστ στο 65′ ήταν έτσι αρκετό για να “τελειώσει” πρόωρα το ματς στη Λισαβόνα και να χαρίσει τη νίκη στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στην πρεμιέρα της League Phase του Champions League.

Τα αποτελέσματα στη League Phase του Champions League

Μίλαν – Λίβερπουλ 1-3

Μπάγερν Μονάχου – Ντινάμο Ζάγκρεμπ 9-2

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Λιλ 2-0

Ρεάλ Μαδρίτης – Στουτγκάρδη 3-1

Γιουβέντους – Αϊντχόφεν 3-1

Γιούνγκ Μπόις – Άστον Βίλα 0-3

Συνολικά είχαμε έτσι 28 γκολ στην πρώτη ημέρα της League Phase του Champions League.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης 18.09.2024

Μπολόνια – Σαχτάρ 19:45

Σπάρτα Πράγας – Ζάλτσμπουργκ 19:45

Κλαμπ Μπριζ – Ντόρτμουντ 22:00

Σέλτικ – Σλόβαν Μπρατισλάβας 22:00

Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ 22:00

Παρί – Τζιρόνα 22:00

Το πρόγραμμα της Πέμπτης 19.09.2024

Ερυθρός Αστέρας – Μπενφίκα 19:45

Φέγενορντ – Λεβερκούζεν 19:45

Αταλάντα – Άρσεναλ 22:00

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λειψία 22:00

Μονακό – Μπαρτσελόνα 22:00

Μπρεστ – Στουρμ Γκρατς 22:00

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις