Site icon NewsIT

Champions League: Εντυπωσιακή πρεμιέρα για Γιουβέντους – Η Άστον Βίλα επέστρεψε στη διοργάνωση με μεγάλο «διπλό»

17.09.2024 | 21:44
Champions League: Εντυπωσιακή πρεμιέρα για Γιουβέντους – Η Άστον Βίλα επέστρεψε στη διοργάνωση με μεγάλο «διπλό»

Soccer Football - Champions League - Juventus v PSV Eindhoven - Allianz Stadium, Turin, Italy - September 17, 2024 Juventus' Kenan Yildiz celebrates scoring their first goal REUTERS/Massimo Pinca

Η Γιουβέντους του Τιάγκο Μότα έκανε επιβλητική «είσοδο» στο ανανεωμένο Champions League, επικρατώντας στο Τορίνο της Αϊντχόφεν με 3-1. Ο Γιλντίζ κατέρριψε το ρεκόρ του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο! Η Άστον Βίλα επέστρεψε στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μετά από 41 χρόνια και μπήκε με «διπλό» (3-0 επί της Γιούνγκ Μπόις).

Δυο «πάρτι» στήθηκαν σε Ιταλία και Ελβετία, στα πρώτα ματς του νέου Champions League, με την Γιουβέντους να επικρατεί της Αίντχόφεν με 3-1 και την Άστον Βίλα να φεύγει με τη νίκη από την έδρα της Γιούνγκ Μπόις (3-0).

Γιουβέντους – Αϊντχόφεν 3-1

Η Γιουβέντους προσπάθησε να αναλάβει επιθετική πρωτοβουλία, αλλά η Αϊντχόφεν στάθηκε πολύ καλά στο Τορίνο, προσπάθησε να κρατήσει το ματς σε χαμηλό ρυθμό και πλησίασε με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή.

Η Γιουβέντους όμως ανέβασε «στροφές» και πήρε προβάδισμα νίκης, πριν βγει το πρώτο ημίχρονο. Στο 21’ ο Γιλντίζ άνοιξε το σκορ με υπέροχο σουτ (το πρώτο στην ανανεωμένη διοργάνωση).

Ο Τούρκος σκόρερ έγινε ο νεαρότερος στα χρονικά της Γηραιάς κυρίας με γκολ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση σε ηλικία 18 ετών και 136 ημερών, καταρρίπτοντας την επίδοση του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο που είχε βρει δίχτυα όντας 20 ετών και 308 ημερών! Έξι λεπτά μετά, ο Μακένι έκανε το 2-0 με κοντινό πλασέ.

Η Γιουβέντους «καθάρισε» οριστικά το ματς στο 52’. Ο Βλάχοβιτς έβγαλε τρομερή ασίστ στον Γκονσάλες, ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έκανε το 3-0.

Στο 85′ ο Βλάχοβιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντρομέρ με κοντινό πλασέ κι έτσι να δώσει ακόμα μεγαλύτερο εύρος στη νίκη της ομάδας του. Τελικά, η Αϊντχόφεν πέτυχε το… γκολ της τιμής στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σαϊμπάρι (3-1).

Γιούνγκ Μπόις – Άστον Βίλα 0-3

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, η Γιούνγκ Μπόις είχε το… .πάνω χέρι και πίεσε για να ανοίξει το σκορ. Η Άστον Βίλα όμως ήταν αποτελεσματική στις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκε και έφτασε στο 0-2. Στο 27’ ο Τίλεμανς άνοιξε το σκορ με διαγώνιο σουτ, ενώ στο 38’ και μετά από τραγική αντίδραση της άμυνας των γηπεδούχων, ο Ράμσεϊ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Γιούνγκ Μπόις. Λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος (43’) ο Γουότκινς σκόραρε, αλλά το VAR ακύρωσε το γκολ του, για χέρι στη φάση.

Οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσαν για να μειώσουν στο σκορ, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε γκολ. Η Άστον Βίλα έφτασε σε τρίτο γκολ στο 78′, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για χέρι του Ντουράν. Το 0-3 όμως “γράφτηκε” στο 86′ από την σουτάρα του Ονάνα!

Τα highlights των αναμετρήσεων

Την επόμενη αγωνιστική (2η) της League Phase του Champions League, η Γιουβέντους θα αγωνιστεί στην έδρα της Λειψίας, ενώ η Αϊντχόφεν θα υποδεχθεί την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Στη δεύτερη «στροφή» της διοργάνωσης, η Γιούνγκ Μπόις θα παίξει στην έδρα της Μπαρτσελόνα, ενώ η Άστον Βίλα έχει «μεγάλο» εντός έδρας ματς με την Μπάγερν Μονάχου.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version