Τρίτη, 27 Αυγ.
31oC Αθήνα

Champions League: «Κλείνουν» οι τελευταίες θέσεις για την League phase της διοργάνωσης

Champions League: «Κλείνουν» οι τελευταίες θέσεις για την League phase της διοργάνωσης

Το παζλ για το Champions League της σεζόν 2024/25 αρχίζει να συμπληρώνεται, με τις πρώτες ρεβάνς για τα πλέι οφ της διοργάνωσης να κάνουν γνωστές τις 3 από τις 6 ομάδες που θα βρεθούν στην League phase της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το διήμερο 27-28 Αυγούστου βρίσκουν κάτοχο τα τελευταία εισιτήρια για την League phase του Champions League, καθώς τότε διεξάγονται οι αγώνες ρεβάνς για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Οι 14 ομάδες που μετέχουν σε αυτή τη φάση διεκδικούν τα τελευταία επτά «εισιτήρια» για τον ενιαίο όμιλο του Champions League με τη συμμετοχή 36 ομάδων, ο οποίος κάνει την τρέχουσα σεζόν… πρεμιέρα στο θεσμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι 29 ομάδες που έχουν ήδη «κλείσει»… θέση στη League phase της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης είναι η -κάτοχος του τροπαίου- Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), η -κάτοχος του Europa League- Αταλάντα (Ιταλία) και οι Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία), Άρσεναλ (Αγγλία), Λίβερπουλ (Αγγλία), Άστον Βίλα (Αγγλία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Τζιρόνα (Ισπανία), Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία), Λεβερκούζεν (Γερμανία), Στουτγκάρδη (Γερμανία), Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), Λειψία (Γερμανία), Ντόρτμουντ (Γερμανία), Ίντερ (Ιταλία), Μίλαν (Ιταλία), Γιουβέντους (Ιταλία), Μπολόνια (Ιταλία), Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Μονακό (Γαλλία), Μπρεστ (Γαλλία), Αϊντχόφεν (Ολλανδία), Φέγενορντ (Ολλανδία), Σπόρτινγκ Λισαβώνας (Πορτογαλία), Μπενφίκα (Πορτογαλία), Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο), Σέλτικ (Σκωτία), Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) και Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία).

Σχεδόν… εξασφαλισμένη παρουσία στη League phase έχει η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μετά τη νίκη 3-0 επί της Καραμπάγκ, ενώ τον πρώτο λόγο για την πρόκριση έχουν Σπάρτα Πράγας, Σάλτσμπουργκ και Λιλ, καθώς απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων μετά τα πρώτα παιχνίδια. Όλοι οι αγώνες ρεβάνς για τα πλέι οφ του Champions League αρχίζουν στις 22:00 (ώρα Ελλάδας), εξαιρουμένης της αναμέτρησης Καραμπάγκ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ που αρχίζει στις 19:45.

Το πρόγραμμα των αγώνων της Τρίτης (27/08/24)

Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 27/8 (2-3)

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Μάλμε (Σουηδία) 27/8 (2-0)

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Ντιναμό Κιέβου 27/8 (2-0)

* Η κλήρωση της League phase του Champions League είναι προγραμματισμένη για τις 29 Αυγούστου

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις