Αθλητικά

Champions League: Μπαρτσελόνα – Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν – Άστον Βίλα στη «μάχη» των προημιτελικών

Ολοκληρώνονται το βράδυ της Τετάρτης (08.04.2025) οι πρώτοι αγώνες για τους «8» της διοργάνωσης, που -φαινομενικά- έχουν φαβορί

Ένα 24ωρο μετά τα εντυπωσιακά Άρσεναλ – Ρεάλ Μαδρίτης (3-0) και Μπάγερν Μονάχου – Ίντερ (1-2), η πρώτη φάση των προημιτελικών αγώνων του Champions league ολοκληρώνεται, με τις αναμετρήσεις, Μπαρτσελόνα – Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν – Άστον Βίλα (κοινή ώρα έναρξης, 22:00).

«Σμίγουν» και πάλι μετά τη League Phase

Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει και πάλι την Ντόρτμουντ στο φετινό Champions League, έχοντας πάρει τη νίκη μέσα στη Γερμανία (3-2) στη «συνάντηση» που είχαν οι δυο ομάδες για τη League Phase.

Η Ντόρτμουντ έχει… κόντρα την «παράδοση» σε αυτή τη «μάχη», αφού δεν έχει κερδίσει ακόμη σε πέντε παιχνίδια κόντρα στους Καταλανούς (2 ισοπαλίες, 3 ήττες).

Σε αυτόν τον προημιτελικό βρίσκονται τρεις από τους τέσσερις πρώτους σκόρερ της διοργάνωσης, ο Ραφίνια (11 γκολ) και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (9 γκολ) για τους Καταλανούς και ο Σερού Γκιρασί (10 γκολ) για τους Γερμανούς.

Δυνατή «μάχη» στο Παρίσι με φαβορί

Στο «Parc des Princes» η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται την Άστον Βίλα, με τους γηπεδούχους να φαντάζουν το φαβορί της αναμέτρησης, μετά και τον τρόπο -κυρίως λόγω εμφανίσεων- με τον οποίο απέκλεισαν την Λίβερπουλ στον προηγούμενο γύρο. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε θα προσπαθήσει να φτάσει σε έναν τέταρτο ημιτελικό στο Champions League, μέσα σε έξι χρόνια!

Με ανεβασμένη ψυχολογία πηγαίνει στο ματς η Άστον Βίλα, τόσο μετά την πρόκριση επί της Κλαμπ Μπριζ με συνολικό σκορ 4-1, όσο και μετά τη νίκη (2-1) επί της Νότιγχαμ Φόρεστ για την 31η αγωνιστική της Premier League

Η Άστον Βίλα έχει τρεις… πρώην Παριζιάνους στις τάξεις της. Τον προπονητή Ουνάι Έμερι, τον σπουδαίο αρχιτέκτονα της αναβίωσης της ομάδας του Μπέρμιγχαμ, τον πάντα ορμητικό, Λικά Ντίνι, και τον εντυπωσιακό, Μάρκο Ασένσιο.

Η Άστον Βίλα, που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1982, δεν έχει παίξει προημιτελικό της κορυφαίας διοργάνωσης από το 1983, κόντρα στη Γιουβέντους (2-1/3-1).

Θυμίζουμε ότι στα ματς της Τρίτης (09.04.2025) η Άρσεναλ πέτυχε εντυπωσιακό εντός έδρας αποτέλεσμα, νικώντας την Ρεάλ Μαδρίτη με 3-0, με δυο γκολ του Ντέκλαν Ράις. Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Ίντερ πέρασε με 2-1 από την έδρα της Μπάγερν Μονάχου.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών

Άρσεναλ – Ρεάλ Μαδρίτης 3-0

Μπάγερν Μονάχου – Ίντερ 1-2

Τετάρτη 9 Απριλίου

22:00 Παρί Σεν Ζερμέν – Άστον Βίλα (Cosmote Sport 3HD)

22:00 Μπαρτσελόνα – Ντόρτμουντ (Cosmote Sport 2HD, MEGA)

Επαναληπτικοί

Τρίτη 15 Απριλίου

22:00 Ντόρτμουντ – Μπαρτσελόνα

22:00 Άστον Βίλα – Παρί Σεν Ζερμέν

Τετάρτη 16 Απριλίου

22:00 Ίντερ – Μπάγερν Μονάχου

22:00 Ρεάλ Μαδρίτης – Άρσεναλ

Ημιτελικοί (29-30 Απριλίου και 6-7 Μαϊου)

Αρσεναλ vs Ρεάλ – Παρί vs Αστον Βίλα

Μπαρτσελόνα vs Ντόρτμουντ – Μπάγερν vs Ιντερ

ΤΕΛΙΚΟΣ (31/5, Μόναχο)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα