Site icon NewsIT

Champions League – Τσέλσι: Η απονομή της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης

30.05.2021 | 00:39
Champions League – Τσέλσι: Η απονομή της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης

Soccer Football - Champions League Final - Manchester City v Chelsea - Estadio do Dragao, Porto, Portugal - May 29, 2021 Chelsea players celebrate with the trophy after winning the Champions League Pool via REUTERS/Pierre-Philippe Marcou

Ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα σήκωσε στον… ουρανό του Οπόρτο το δεύτερο Champions League στην ιστορία της Τσέλσι, μετά την επικράτηση (1-0) επί της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο τρίτος αγγλικός «εμφύλιος» σε τελικό Champions League ανέδειξε μεγάλη νικήτρια την Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι επικράτησαν της Μάντσεστερ Σίτι (1-0) στο «Ντραγκάο» του Οπόρτο και «έβαψαν» μπλε την ποδοσφαιρική Ευρώπη για τη σεζόν 2020/2021.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ, εννέα χρόνια μετά τον θρίαμβο επί της Μπάγερν στο Μόναχο, στέφθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης, μη επιτρέποντας στους κατόχους του τίτλου της Premier League να πανηγυρίσουν το πρώτο τρόπαιο στα χρονικά του συλλόγου.

Λίγα μετά τη λήξη του τελικού και τους πρώτους πανηγυρισμούς, ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα (ο πρώτος Ισπανός αρχηγός σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για μη ισπανική ομάδα) σήκωσε στον ουρανό την κούπα του Champions League.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version