Site icon NewsIT

Copa America: Η Αργεντινή του Μέσι απέναντι στην Κολομβία του Χάμες για το τρόπαιο

14.07.2024 | 13:35
Copa America: Η Αργεντινή του Μέσι απέναντι στην Κολομβία του Χάμες για το τρόπαιο

Jul 9, 2024; East Rutherford, NJ, USA; Argentina forward Angel Di Maria (11) and forward Lionel Messi (10) celebrates with teammates after the match against Canada at Metlife Stadium. Mandatory Credit: Vincent Carchietta-USA TODAY Sports

Η Αργεντινή κοντράρεται με την Κολομβία στον τελικό του Copa America (15/07/24, 03:00), με τους Λιονέλ Μέσι και Χάμες Ροντρίγκες να θέλουν να οδηγήσουν τις χώρες τους στην κατάκτηση του τροπαίου.

Η Αργεντινή αντιμετωπίζει την Κολομβία για τον τελικό του Copa America, μια αναμέτρηση που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς από την μια πλευρά βρίσκεται η κάτοχος του τροπαίου «αλμπισελέστε» και από την άλλη μια χώρα που κέρδισε το τρόπαιο πριν 23 χρόνια για τελευταία φορά.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον θα έχει και το τι θα κάνουν οι δυο αστέρες των ομάδων, καθώς ο Λιονέλ Μέσι και ο Χάμες Ροντρίγκες φιλοδοξούν μετά τη λήξη του αγώνα, να πιάσουν στα χέρια τους το τρόπαιο.

Για τον Μέσι θα είναι η δεύτερη φορά στη καριέρα του, ενώ για τον Χάμες η πρώτη.

Η «αλμπισελέστε» για να φτάσει μέχρι τον τελικό κέρδισε τον Ισημερινό 4-2 στα πέναλτι μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, καθώς και το Περού με 2-0.

ARGENTINA 2-0 CANADÁ | HIGHLIGHTS | CONMEBOL COPA AMÉRICA USA 2024™

Από την άλλη πλευρά η Κολοβία κέρδισε με το εμφατικό 5-0 τον Παναμά, ενώ στα ημιτελικά σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με την Ουρουγουάη πήρε τη νίκη με 1-0. Αξίζει να σημειωθεί πως το σύνολο του Νέστορ Λορέντσο τρέχει ένα αήττητο σερί 28 αγώνων, το μεγαλύτερο στην ιστορία της Εθνικής.

Αργεντινή και Κολομβία έχουν αναμετρηθεί συνολικά 42 φορές, με τους Αργεντινούς να μετρούν 25 νίκες, τους Κολομβιανούς 9, ενώ 8 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Πριν από την σέντρα της αναμέτρησης, η Σακίρα θα εμφανιστεί στην τελετή λήξης με στόχο να διασκεδάσει το κοινό.

Αναφορικά με τις κατακτήσεις, η Αργεντινή στην συλλογή της μετρά 15 τρόπαια και βρίσκεται στην 1η θέση (μαζί με την Ουρουγουάη), ενώ η Κολομβία 1.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version