Κυριακή, 7 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Copa America: Η Ουρουγουάη απέκλεισε στα πέναλτι την Βραζιλία, με πεντάρα στα ημιτελικά η Κολομβία

Copa America: Η Ουρουγουάη απέκλεισε στα πέναλτι την Βραζιλία, με πεντάρα στα ημιτελικά η Κολομβία

Η Ουρουγουάη απέκλεισε την Βραζιλία με 4-2 στα πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια) και άφησε εκτός ημιτελικών στο Copa America την «σελεσάο». Πρόκριση με 5-0 για την Κολομβία απέναντι στον Παναμά.

Σε ένα σπουδαίο ντέρμπι με αρκετές σκληρές μονομαχίες και δυνατές φάσεις, Βραζιλία και Ουρουγουάη αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς γκολ, με την πρόκριση στα ημιτελικά του Copa America να κρίνεται στα πέναλτι.

Εκεί το σύνολο του Μαρσέλο Μπιέλσα κέρδισε 4-2, με τους Έντερ Μιλιτάο και Ντάγκλας Λουίς να αστοχούν για την Βραζιλία (ο Χιμένες έχασε το πέναλτι για την Ουρουγουάη).

Με αυτό τον τρόπο η Ουρουγουάη πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Copa America, εκεί που θα συναντήσει την Κολομβία.

Οι Κολομβιανοί πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση συνέτριψαν 5-0 τον Παναμά, με τους Κόρδοβα στο 8΄, Χάμες Ροντρίγκες στο 15΄, Λουίς Ντίας 41΄, Ρίος στο 70΄και Μιγκέλ Μπόρχα στο 90+4΄ να είναι οι σκόρερ.

Πλέον στα ημιτελικά της διοργάνωσης, Ουρουγουάη και Κολομβία θα τεθούν αντιμέτωπες στο ένα ζευγάρι, ενώ το άλλο θα διεξαχθεί ανάμεσα σε Αργεντινή και Καναδά. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις