Τρίτη, 16 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Copa America: Η Ουρουγουάη κέρδισε στα πέναλτι τον Καναδά και κατέκτησε την τρίτη θέση

Copa America: Η Ουρουγουάη κέρδισε στα πέναλτι τον Καναδά και κατέκτησε την τρίτη θέση
ΦΩΤΟ Reuters

Στον «μικρό τελικό» του Copa America, η Ουρουγουάη κέρδισε 4-3 στα πέναλτι τον Καναδά (2-2 η κανονική διάρκεια) και κατέκτησε την τρίτη θέση στην διοργάνωση.

Η Ουρουγουάη μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι απέναντι στον Καναδά το οποίο έληξε ισόπαλο με σκορ 2-2, επικράτησε με 4-3 στα πέναλτι και κατάφερε να τερματίσει 3η στο Copa America.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης που διεξήχθη στο “Bank of America Stadium” της Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, με αποτέλεσμα ο αγώνας για την τρίτη θέση να οδηγηθεί στα πέναλτι. Εκεί η «τσελέστε» ήταν… αλάνθαστη και επικράτησε με 4-3, καθώς οι εκτελέσεις των Βαλβέρδε, Μπετανκούρ, Αρασκαέτα και Λουίς Σουάρες βρήκαν στόχο, την ώρα που ο Ροσέτ απέκρουσε το σουτ του Κονέ και στη συνέχεια ο Αλφόνσο Ντέιβις «σημάδεψε» το δοκάρι, για να κατακτήσει η Ουρουγουάη την τρίτη θέση.

Ο Μπετανκούρ είχε «ανοίξει το σκορ» για την Ουρουγουάη στο 8ο λεπτό, αλλά ο Κονέ έφερε το παιχνίδια στα ίσα στο 22΄. Μάλιστα, ο Καναδάς πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 80ό λεπτό της αναμέτρησης με το γκολ του Τζόναθαν Ντέιβιντ, ωστόσο το σύνολο του Μαρσέλο Μπιέλσα ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+2΄) με τον -πρώτο σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Ουρουγουάης- Λουίς Σουάρες, ο οποίος σημείωσε το 69ο γκολ της καριέρας του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τρόπαιο του Copa America διεκδικούν τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/07/24) η Αργεντινή και η Κολομβία.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις