Site icon NewsIT

Copa America: Η Ουρουγουάη κέρδισε στα πέναλτι τον Καναδά και κατέκτησε την τρίτη θέση

14.07.2024 | 10:07
Copa America: Η Ουρουγουάη κέρδισε στα πέναλτι τον Καναδά και κατέκτησε την τρίτη θέση

Jul 13, 2024; Charlotte, NC, USA; Uruguay goalkeeper Sergio Rochet (1) high fives teammates after successfully winning the penalty kick contest against Canada during the second half at Bank of America Stadium. Mandatory Credit: Jim Dedmon-USA TODAY Sports

Στον «μικρό τελικό» του Copa America, η Ουρουγουάη κέρδισε 4-3 στα πέναλτι τον Καναδά (2-2 η κανονική διάρκεια) και κατέκτησε την τρίτη θέση στην διοργάνωση.

Η Ουρουγουάη μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι απέναντι στον Καναδά το οποίο έληξε ισόπαλο με σκορ 2-2, επικράτησε με 4-3 στα πέναλτι και κατάφερε να τερματίσει 3η στο Copa America.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης που διεξήχθη στο “Bank of America Stadium” της Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, με αποτέλεσμα ο αγώνας για την τρίτη θέση να οδηγηθεί στα πέναλτι. Εκεί η «τσελέστε» ήταν… αλάνθαστη και επικράτησε με 4-3, καθώς οι εκτελέσεις των Βαλβέρδε, Μπετανκούρ, Αρασκαέτα και Λουίς Σουάρες βρήκαν στόχο, την ώρα που ο Ροσέτ απέκρουσε το σουτ του Κονέ και στη συνέχεια ο Αλφόνσο Ντέιβις «σημάδεψε» το δοκάρι, για να κατακτήσει η Ουρουγουάη την τρίτη θέση.

Ο Μπετανκούρ είχε «ανοίξει το σκορ» για την Ουρουγουάη στο 8ο λεπτό, αλλά ο Κονέ έφερε το παιχνίδια στα ίσα στο 22΄. Μάλιστα, ο Καναδάς πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 80ό λεπτό της αναμέτρησης με το γκολ του Τζόναθαν Ντέιβιντ, ωστόσο το σύνολο του Μαρσέλο Μπιέλσα ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+2΄) με τον -πρώτο σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Ουρουγουάης- Λουίς Σουάρες, ο οποίος σημείωσε το 69ο γκολ της καριέρας του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και έστειλε το ματς στα πέναλτι.

CANADÁ (3) 2-2 (4) URUGUAY | HIGHLIGHTS | CONMEBOL COPA AMÉRICA USA 2024™

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τρόπαιο του Copa America διεκδικούν τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/07/24) η Αργεντινή και η Κολομβία.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version