Site icon NewsIT

ESPN: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Νο42 του top100 με τους κορυφαίους αθλητές του 21ου αιώνα

18.07.2024 | 18:21
ESPN: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Νο42 του top100 με τους κορυφαίους αθλητές του 21ου αιώνα

epa11057855 Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo of Greece reacts after making a basket and being fouled by San Antonio Spurs center Victor Wembanyama of France (not pictured) during the second half of an NBA game in San Antonio, Texas, USA, 04 January 2024. EPA/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ίσως ο κορυφαίος παίκτης του μπάσκετ αυτή τη στιγμή στον κόσμο και το ESPN τον τοποθέτησε στην 42η θέση με τους καλύτερους αθλητές του 21ου αιώνα.

Σημειώνοντας ως επιτεύγματα, την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο NBA, τα δύο βραβεία MVP και το Finals MVP του 2021 με τους Μιλγουόκι Μπακς, το ESPN έχει ξεχωρίσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την πορεία του στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Το σχετικό κείμενο που συνοδεύει την τοποθέτησή του στη λίστα με το top100 του αθλητισμού τον 21ο αιώνα, αναφέρει μάλιστα τα εξής: “Όταν οι Μιλγουόκι Μπακς επέλεξαν ένα αδύνατο παιδί από την Ελλάδα, που έπαιζε μπάσκετ μόνο για δύο χρόνια, με την 15η επιλογή στο Draft του 2013, ήταν αδύνατο να προβλέψουμε πώς η άφιξή του θα άλλαζε την τροχιά του franchise για την επόμενη δεκαετία. Ο Αντετοκούνμπο μετέτρεψε τον εαυτό του από ένα άγνωστο, αλλά πολλά υποσχόμενο πρότζεκτ, σε έναν από τους πιο κυρίαρχους πάουερ φόργουορντ της ιστορίας και στις δύο πλευρές του παρκέ, με αποκορύφωμα τους 50 πόντους που έβαλε στους τελικούς του NBA το 2021, για να οδηγήσει τους Μπακς στο πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια”,

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι αρκετά πίσω στη λίστα από τον Νίκολα Γιόκιτς (Νο28), ενώ πάνω από τον Έλληνα σούπερ σταρ του NBA βρίσκονται και οι Ντιρκ Νοβίτσκι, Κέβιν Γκαρνέτ, Ντουέιν Γουέιντ, Κέβιν Ντουράντ, Σακίλ Ο’Νιλ, Τιμ Ντάνκαν, Κόμπι Μπράιαντ, Λεμπρόν Τζέιμς και Στεφ Κάρι.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Μάικλ Φελπς, με δεύτερη την τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς και τρίτο τον Λιονέλ Μέσι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version