Παρασκευή, 26 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Πήρε το χρίσμα! Επιδιαιτητής ο Βασσάρας!

ΦΩΤΟ Αρχείου Eurokinissi
ΦΩΤΟ Αρχείου Eurokinissi

Στο πρόσωπο του Κύρου Βασσάρα κατέληξαν οι Γκρούτσης-Σαραϊδάρης για τον επιδιαιτητή της ΚΕΔ. Οι εκπρόσωποι της ΕΠΟ και της Superleague συναντήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας και συμφώνησαν να αναλάβει ο παλαίμαχος ρέφερι μέχρι τις εκλογές της ομοσπονδίας τον Οκτώβρη.
 

Ο Κύρος Βασσάρας πήρε το χρίσμα και θα είναι αυτός που θα αποφασίζει για τους ορισμούς των διαιτητών σε περιπτώσεις διαφωνιών.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, η συγκεκριμένη λύση δόθηκε κατόπιν συμφωνίας του εκπροσώπου της ομοσπονδίας με εκείνον της Σούπερ Λίγκας.

“Είχαμε μία συνάντηση με τον πρόεδρο της Super League τον κύριο Στράτο. Παρόντες ήταν οι Σαραϊδάρης και Γκρούτσης. Είπαμε τα διάφορα που συζητούνται. Φάνηκε ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε. Δώσαμε εντολή να αποσυρθούν σε ένα γραφείο και να αποφασίσουν γιατί τα ώρια έχουν στενέψει. Μετά από μισή ώρα συζήτησης ήρθαν και μου ανακοίνωσαν την απόφασή τους”, τόνισε αρχικά ο κ. Γκιρτζίκης.

“Το πρωτάθλημα αρχίζει κανονικά το ερχόμενο σαββατοκύριακο. Μου μετέφερε ο κύριος Στράτος το αίτημα των ΠΑΕ στο να βρεθεί FIFA και UEFA στην Ελλάδα. Για μένα λέω ότι με αυτή τη λύση πλέον έχει λυθεί το πρόβλημα. Άλλωστε ο Κύρος Βασάρας είναι μέλος της επιτροπής της UEFA. Θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον κύριο Βασάρα και ελπίζω οι ΠΑΕ να σταματήσουν τις ανακοινώσεις και να σταματήσουν να αμφισβητούν κάθε διαιτητή. Και η ίδια η FIFA και η UEFA το ζητάει αυτό. Και η Nova τους τόνισε ότι το προϊόν δεν πρέπει να το πυροβολούν. Ελπίζω η καινούργια χρονιά να είναι μια καλή χρονιά και το ποδόσφαιρο να ανέβει επίπεδο. Όλοι μας έχουμε τη διάθεση να το υπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, πρόσθεσε.

Για τις δηλώσεις Παναγόπουλου επισήμανε: “Δεν πρέπει οι ΠΑΕ να αναφέρονται σε ονόματα διαιτητών. Γι’ αυτό πρώτα να βλέπουνε τα αποτελέσματα, να κάνουν την προσπάθειά τους και αυτά είναι μόνο για κατανάλωση. Κακώς ο κύριος Παναγόπουλος το έκανε αυτό. Η επιτροπή διαιτησίας έχει το ελεύθερο να χρησιμοποιήσει τους κατάλληλους διαιτητές. Είχαμε έναν πίνακα με αριθμό 26 και παίξανε 45. Δεν απαγορεύει κανείς στην επιτροπή να παίξουν όσοι μπορούν. Οι πίνακες δεν αλλάζουν. Είναι ανοιχτοί και ανήκουν στη δικαιοδοσία της ΚΕΔ. Η καραμέλα περί ισπανικού μοντέλου, δεν είναι αυτό που νομίζουν μερικοί. Δεν μπορεί όποιος θέλει να αλλάζει τους πίνακες”.

Όσο για την αντικατάσταση των διαιτητών που έχουν προκαλέσει πρόσθεσε: “Δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος. Η επιτροπή ας κάνει αυτό που πιστεύει. Ποιος είναι ο κύριος Παναγόπουλος να ζητάει… Έχω ακούσει από τον Υφυπουργό επίσης πολλά. Αν κάνουμε τα θέλω του καθενός πράξη, τότε δεν θα μείνει κανένας”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε