Κυριακή, 28 Ιουλ.
30oC Αθήνα

“Έργο ζωής το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια”

“Έργο ζωής το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια”

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή για το ρυθμιστικό νομοσχέδιο για την «Αγιά Σοφιά» και το έργο πνοής στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αρχικά το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου:

«Η ΑΕΚ φυσικά στο μέρος που η ρύθμιση την αφορά, είναι άκρως ικανοποιημένη. Υπάρχουν 2-3 πράγματα σχετικά με τις ωφέλειες για το σωματείο και την περιοχή. Η ΑΕΚ εδώ και 12 χρόνια είναι χωρίς στέγη. Είχε την τύχη το κράτος να του παραχωρήσει το οικόπεδο που είχε το γήπεδο της. Με συγκυρίες και συνθήκες έπεσε το γήπεδο. Εδώ και 11 χρόνια δεν έχουμε γήπεδο. Έχει επιφέρει συνέπειες αυτό εις βάρος του σωματείου. Γνωστό για την διαδρομή και την προσφορά του στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, αλλά και για την Νέα Φιλαδέλφεια. Το άρθρο που αφορά την ΑΕΚ, εκτός ότι θα προκαλέσει την ανέγερση του νέου γηπέδου. Η ΑΕΚ θα στεγάσει την ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά θα εξυπηρετήσει και ερασιτεχνικά τμήματα ερασιτεχνών ποδοσφαίρου και άλλων τμημάτων. Από στίβο μέχρι ξιφασκία και πυγμαχία. Οι χρήσεις είναι ήπιες. Η εμπορικότητα είναι πολύ ήπια. Λιγοστά εμπορικά καταστήματα. Καθαρά πολιτιστικής σημασίας, όπως το χαμάμ το κουρείο κ.α. στο γήπεδο που θα λέγεται Αγιά Σοφιά. Η χρήση του συγκεκριμένου χώρου, που συστήνεται φέτος ως ΠΑΕ. Θα προσφέρει το 10% στον Ερασιτέχνη, έργο ζωής για την ΑΕΚ και την περιοχή. Σας ευχαριστώ. Μιλάμε ως Ερασιτεχνική που θα έχει ωφέλειες για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Οι όροι είναι ευνοϊκοί για όλους».

Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής: «Σας ευχαριστούμε που είστε εδώ, ευχάριστο που συμφωνεί η ΑΕΚ και όλοι εδώ για αυτό το έργο. Όλοι εδώ συμφωνούμε στην πρωτοβουλία του Υπουργείου που λύνει ένα τόσο σημαντικό θέμα. Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο και η ΑΕΚ έχει την διαδρομή της στον αθλητισμό. Δεν ποδοσφαιροποιούμε την πολιτική σε κανένα θέμα».

Τέλος, ο Υπουργός, Γιάννης Μανιάτης ανέφερε: «Δημόσια από πλευράς συνεργασίας με επιστημονικούς συνεργάτες της ΑΕΚ και Ερασιτεχνικής υπήρχε εξαιρετική όπως και με τις υπηρεσίες. Διαφυλάττει και την δημιουργία εγκατάστασης και δημιουργία του με όρους που κάνουν καλό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είμαστε ανοιχτοί σε βελτιώσεις σχεδίου».

ΣΥΡΙΖΑ: “Ναι” μόνο στην ΑΕΚ!


Συμφωνία ΑΕΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την Αγιά-Σοφιά!


Δέλλας: Νιώθω ευλογημένος που συνεργάζομαι με τον Μελισσανίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε