Site icon NewsIT

Euro 2020, Ουαλία – Δανία 0-4: «Πάρτι» των «Βίκινγκς» και εμφατική πρόκριση στα προημιτελικά

26.06.2021 | 20:55
Euro 2020, Ουαλία – Δανία 0-4: «Πάρτι» των «Βίκινγκς» και εμφατική πρόκριση στα προημιτελικά

Soccer Football - Euro 2020 - Round of 16 - Wales v Denmark - Johan Cruijff ArenA, Amsterdam, Netherlands - June 26, 2021 Denmark's Kasper Dolberg celebrates scoring their second goal with teammates Pool via REUTERS/Koen Van Weel

Η Δανία κυριάρχησε στην αναμέτρηση με τη Ουαλία με έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στα προημιτελικά του Euro 2020 αφού επικράτησε με το ευρύ 4-0 της παρέας του Μπέιλ.

Κανένα περιθώριο αντίδρασης δεν άφησε η Δανία στην Ουαλία στην αναμέτρηση, που διεξήχθη στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» για τους «16» του Euro 2020. Οι «Βίκινγκς» με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ντόλμπεργκ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, με τους Μέλε και Μπρεθγουέιτ να συμπληρώνουν το… καρέ των «Βίκινγκς» οι οποίοι έγιναν η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στα προημιτελικά.

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Η επιστροφή του Ντόλμπεργκ στο γήπεδο όπου έζησε μεγάλες στιγμές με τον Άγιαξ (119 συμμετοχές σε 3 χρόνια, με 45 γκολ από το 2016 έως το 2019) συνδυάστηκε με μία μεγαλειώδη εμφάνιση από την πλευρά του. Αρχικά με το πανέμορφο σε εκτέλεση τέρμα στο 27ο λεπτό, όταν βρήκε όσο χώρο χρειαζόταν για να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γουόρντ και στο 48΄ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Γουίλιαμς κι από κοντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να «εκτελέσει» τον γκολκίπερ των «δράκων».

Οι Δανοί είχαν κι άλλη μεγάλη ευκαιρία στο 86΄ για να φτάσουν στο 3-0, αλλά το πλασέ του Μπρεθγουέιτ σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά της μπάλας το σουτ του Άντερσεν βρήκε σε πόδι αμυντικού της Ουαλίας κι έφυγε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά, όμως, ο Μέλε ανέβασε το δείκτη του σκορ, για να «γράψει» το 4-0 στις καθυστερήσεις ο Μπρέϊθγουειτ με σουτ κι αφού η φάση ελέγχθηκε από το VAR.

Η Δανία έγινε έτσι η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στους προημιτελικούς του Euro 2020, όπου θ΄ αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα, ανάμεσα στην Ολλανδία και στην Τσεχία.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Ουαλία (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Ρόμπερτς (40΄ Γουίλιαμς), Ρόντον, Μέϊφαμ, Ντέιβις, Μορέλ, Άλεν, Τζέιμς (78΄ Μπρουκς), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Μουρ (78΄ Ρόμπερτς)

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κγάερ (77΄ Άντερσεν), Βέστεγκααρντ, Στρίγκερ Λάρσεν (77΄ Μποϊλεσεν), Χόιμπγερκ, Ντιλέινι (60΄ Γένσεν) , Μέλε, Ντάμσγκααρντ (60΄ Νόργκααρντ), Ντόλμπεργκ (69΄ Κορνέλιους), Μπρεϊθγουέιτ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version