Κυριακή, 30 Ιουν.
31oC Αθήνα

Euro 2024: Δήμαρχος πόλης του Βελγίου κλείνει τα σύνορα με τη Γαλλία ενόψει της αναμέτρησης των δυο χωρών

Euro 2024: Δήμαρχος πόλης του Βελγίου κλείνει τα σύνορα με τη Γαλλία ενόψει της αναμέτρησης των δυο χωρών

Η αναμέτρηση Γαλλία – Βέλγιο για το Euro 2024, είχε ως αποτέλεσμα ο δήμαρχος της πόλης Βέρβικ να κλείσει τα σύνορα μεταξύ των δυο χωρών, προκειμένου να μην υπάρξουν επεισόδια μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει από τη νοκ – άουτ φάση του Euro 2024 είναι αυτό ανάμεσα στην Γαλλία και το Βέλγιο, δυο ομάδες με τεράστιο ταλέντο, οι οποίες αναμένεται να συγκεντρώσουν όλα τα βλέμματα επάνω τους.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος της πόλης Βέρβικ που ανήκει στο Βέλγιο και η οποία συνδέεται με γέφυρα την πόλη με το Βέρβικ Σουντ που ανήκει στην Γαλλία, πήρε την απόφαση να κλείσει τα σύνορα!

Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπορεί να υπάρξει είσοδος των Γάλλων κατά την διάρκεια και μετά την αναμέτρηση, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα.

Και αυτό διότι όπως ανέφερε ο Γιούρκο Κάσιερ-δήμαρχος του Βέρβικ-μετά από συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση, καθώς οι Γάλλοι είναι πολύ πιθανό σε περίπτωση νίκης του να βρεθούν στην μικρή πόλη και να πικάρουν τους Βέλγους για τον αποκλεισμό τους από την διοργάνωση.

Κάτι που δεν θέλουν να συμβεί σε καμία περίπτωση.

Κάπως έτσι η  γέφυρα θα αποκλειστεί για τα αυτοκίνητα από τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας (1/07/24) λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης Γαλλία – Βέλγιο και θα «ανοίξει» και πάλι το πρωί της επόμενης ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και το 2018 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας όταν οι δυο χώρες είχαν αναμετρηθεί για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, με τους Γάλλους να κερδίζουν τους Βέλγους 1-0.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις