Τρίτη, 2 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Euro 2024: Φάσεις και γκολ από τα Γαλλία – Βέλγιο 1-0 και Πορτογαλία – Σλοβενία 3-0

Euro 2024: Φάσεις και γκολ από τα Γαλλία – Βέλγιο 1-0 και Πορτογαλία – Σλοβενία 3-0

Η τρίτη ημέρα της νοκ άουτ φάσης των «16» στο Euro 2024 ολοκληρώθηκε, με την Γαλλία να κερδίζει δύσκολα Βέλγιο, ενώ η Πορτογαλία με τον Ντιόγκο Κόστα να αποκρούει τρία πέναλτι, άφησε εκτός συνέχειας την αξιόμαχη Σλοβενία.

Άλλο ένα ζευγάρια για τα προημιτελικά του Euro 2024 έγινε γνωστό, καθώς Γαλλία και Πορτογαλία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, μετά τις προκρίσεις που σημείωσαν απέναντι σε Βέλγιο και Σλοβενία αντίστοιχα.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι Γαλλία και Βέλγιο αναμετρήθηκαν με το ντέρμπι των «16» για το Εuro 2024 να αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων.

Σε ένα αγώνα με λιγοστές καλές ευκαιρίες οι «τρικολόρ» κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, χάρη στο αυτογκόλ του Βερτόνχεν στο 85΄της αναμέτρησης.

Ο Κόλο Μουανί που πέρασε ως αλλαγή στο γήπεδο, ήταν ο άνθρωπος που δημιούργησε ανισορροπία στην άμυνα των Βέλγων, από την οποία προήλθε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Με αυτό τον τρόπο η Γαλλία που για ένα ακόμη παιχνίδι δεν εντυπωσίασε με την απόδοση της, πήρε μια πολύ δύσκολη νίκη και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro 2024.

Στο άλλο παιχνίδι Πορτογαλία και Βέλγιο δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε 120΄λεπτά αγώνα, με αποτέλεσμα ο νικητής να κριθεί στην διαδικασία των πέναλτι.

Οι Ίβηρες είχαν καλύτερη απόδοση, ωστόσο δεν κατάφεραν να κάνουν γκολ τις λιγοστές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση.

Εκεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, ωστόσο ο Όμπλακ του είπε όχι σε εκτέλεση πέναλτι στο 105΄ με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να λύσουν τις διαφορές τους στην διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ο Ντιόγκο Κόστα ήταν ανίκητος, καθώς απέκρουσε τρία πέναλτι σε ισάριθμες εκτελέσεις των Σλοβένων, με τους Πορτογάλους να σκοράρουν τρεις φορές από την άσπρη βούλα και συνεπώς να παίρνουν μια πρόκριση θρίλερ για τα προημιτελικά του Euro 2024.

Κάπως έτσι στα προημιτελικά η Γαλλία και η Πορτογαλία θα βρεθούν αντιμέτωπες, με το νικητή να αντιμετωπίζει μια εκ των Ισπανία και Γερμανία στουςε «4» της διοργάνωσης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις