Site icon NewsIT

Euro 2024: Φάσεις και γκολ από τα Τουρκία – Πορτογαλία 0-3, Βέλγιο – Ρουμανία 2-0 και Γεωργία – Τσεχία 1-1

23.06.2024 | 07:21
Euro 2024: Φάσεις και γκολ από τα Τουρκία – Πορτογαλία 0-3, Βέλγιο – Ρουμανία 2-0 και Γεωργία – Τσεχία 1-1

Η 9η ημέρα του Euro 2024 ολοκληρώθηκε. Τα Τουρκία – Πορτογαλία 0-3, Βέλγιο – Ρουμανία 2-0 και Γεωργία – Τσεχία 1-1 «έκλεισαν» τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης.

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν η αναμέτρηση ανάμεσα σε Πορτογαλία και Τουρκία για την 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Euro 2024, που έληξε με 3-0 υπέρ των Ιβήρων.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, έχοντας δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Αντίθετα, η Τουρκία θα τα δώσει όλα την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Τσεχία.

Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Μπερνάρντο Σίλβα (21΄), Ακαϊντίν (28΄ αυτογκόλ) και Μπρούνο Φερνάντες (56΄). Το τρίτο τέρμα ήρθε από ασίστ του Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Πορτογάλο να φτάνει τις 7 σε Euro και να γίνεται ο παίκτης με τις περισσότερες στην ιστορία τους!

Στο άλλο ματς του ομίλου, Γεωργία και Τσεχία ήθελαν πάση θυσία τη νίκη μετά τις ήττες που γνώρισαν στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου, ωστόσο, έμειναν στο 1-1 και, πλέον, τα πράγματα για να συνεχίσουν στο Euro 2024 γίνονται πάρα πολύ δύσκολα.

Την επόμενη και τελευταία αγωνιστική (3η), η Γεωργία αντιμετωπίζει την Πορτογαλία στο Γκελζενκίρχεν (26.06.24, 22:00), ενώ η Τσεχία την ίδια ημέρα και ώρα στο Αμβούργο, την Τουρκία.

Η βαθμολογία μετά από 2 αγώνες

1. Πορτογαλία 6 βαθμοί

2. Τουρκία 3 βαθμοί

3. Τσεχία 1 βαθμός

4. Γεωργία 1 βαθμός

Στο ματς που έκλεισε το πρόγραμμα της χθεσινής (22.03.2024) ημέρας, το Βέλγιο έκανε το καθήκον του μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Σλοβακία, νίκησε με 2-0 τη Ρουμανία με ηγέτη και σκόρερ τον Κέβιν Ντε Μπρόινε (το 2ο γκολ) και ο 5ος όμιλος του Euro 2024 πήρε… φωτιά ενόψει της 3ης (και τελευταίας) αγωνιστικής της 1ης φάσης της διοργάνωσης.

Μετά και το πρώτο “τρίποντο” της Ουκρανίας επί των Σλοβάκων στο παιχνίδι που έγινε την Παρασκευή (21.06), οι τέσσερις ομάδες του γκρουπ έχουν από 3 βαθμούς κι όπως γίνεται αντιληπτό τα πάντα θα κριθούν την ερχόμενη εβδομάδα στα ματς, Βέλγιο – Ουκρανία και Ρουμανία – Σλοβακία.

Η βαθμολογία μετά από 2 αγωνιστικές

1.Ρουμανία 3 βαθμοί (3-2 γκολ)

2. Βέλγιο 3 βαθμοί (2-1 γκολ)

3.Σλοβακία 3 βαθμοί (2-2 γκολ)

4. Ουκρανία 3 βαθμοί (2-4 γκολ)

Τα κριτήρια ισοβαθμίας στους ομίλους

1. Οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια

2. Συνολική διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια

3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια

4. Αν και πάλι προκύπτει ισοβαθμία, τότε τα πρώτα τρία κριτήρια εφαρμόζονται εκ νέου στις ομάδες που παραμένουν ισόβαθμες. Αν και τότε δεν “σπάει” η ισοβαθμία τους, τότε καθορίζεται από τα παρακάτω κριτήρια.

5. Συνολική διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου

6. Καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς των ομίλων

7. Αν στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, δύο ομάδες που αναμετρώνται μεταξύ τους και έχουν ίδιους βαθμούς, την ίδια επίθεση, την ίδια άμυνα και το ματς λήξει ισόπαλο η κατάταξή τους θα καθοριστεί στα πέναλτι. Αυτό το κριτήριο ισχύει μόνο για ισοβαθμία δύο ομάδων (και όχι σε τριπλή ή τετραπλή).

8. Λιγότεροι πόντοι fair play σε όλα τα ματς των ομίλων. Μια κίτρινη κάρτα δίνει έναν πόντο, 3 πόντους δίνει η κόκκινη κάρτα (είτε με δύο κίτρινες είτε απευθείας κόκκινη) και τέσσερις η κίτρινη κάρτα μετά από απευθείας κόκκινη.

9. Υψηλότερη θέση στη συνολική βαθμολογία των προκριματικών του Euro 2024. Αν η σύγκριση περιλαμβάνει τη Γερμανία θα γίνει κλήρωση, μιας και οι οικοδεσπότες δεν συμμετείχαν στα προκριματικά.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ των τρίτων του κάθε ομίλου, ισχύουν τα εξής κριτήρια:

1) Βαθμοί

2) Καλύτερη διαφορά τερμάτων

3) Καλύτερη επίθεση

4) Νίκες

5) Λιγότεροι βαθμοί ποινής

6) Υψηλότερη κατάταξη στην προκριματική φάση

Tags:

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version