Πέμπτη, 18 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Euro 2024: Η UEFA πήρε θέση για τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, σε περίπτωση «ισοπαλίας» στα γκολ

Euro 2024: Η UEFA πήρε θέση για τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, σε περίπτωση «ισοπαλίας» στα γκολ
Reuters

Σε ποιον θα δοθεί το βραβείο του πρώτου σκόρερ του Euro 2024, εάν δεν υπάρξει “ξεκάθαρος” νικητής. Η UEFA απάντησε στο ερώτημα αυτό, σε ενδεχόμενη “ισοπαλία στα γκολ, αλλάζοντας όσα είχαν ισχύσει στην περασμένη διοργάνωση.

Με τον τελικό του Euro 2024, Ισπανία – Αγγλία να βρίσκεται… προ των πυλών, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το που θα πάει το βραβείο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν έξι ποδοσφαιριστές που έχουν πετύχει από τρία γκολ στη διοργάνωση και πιο συγκεκριμένα οι Μικαουτάτζε (ΓΕΩΡΓΙΑ), Μουσιάλα (ΓΕΡΜΑΝΙΑ), Γκάκπο (Ολλανδία), Όλμο (Ισπανία) και Σραντς (ΣΛΟΒΑΚΙΑ).

Χάρι Κέιν και Ντάνι Όλμο θα έχουν την Κυριακή (14.07.2024, 22:00) την ευκαιρία να πάρουν το βραβείο στο… νήμα. Ωστόσο, εάν δεν τα καταφέρουν, θα… μοιραστούν τη διάκριση μαζί με τους υπόλοιπους τέσσερις ποδοσφαιριστές που έχουν από τρία γκολ.

Η UEFA έδωσε την συγκεκριμένη απάντηση για την κατάληξη του “χρυσού παπουτσιού” στο Euro 2024.

Να αναφέρουμε εδώ ότι στην προηγούμενη (επετειακή) διοργάνωση που είχαν ισοβαθμήσει με 5 γκολ ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Πάτρικ Σικ, το βραβείο κατέληξε στον Πορτογάλο, επειδή είχε μικρότερο χρόνο συμμετοχής έναντι του Τσέχου συναθλητή του.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις