Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Euro 2024: Η παράκληση της γερμανικής αστυνομίας προς τους Άγγλους οπαδούς για ένα σύνθημά τους

Euro 2024: Η παράκληση της γερμανικής αστυνομίας προς τους Άγγλους οπαδούς για ένα σύνθημά τους
Reuters

Η Γερμανία ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους οπαδούς των ομάδων, που θα αγωνιστούν στο Euro 2024 και… πονοκεφαλιάζει για σύνθημα των Άγγλων οπαδών που σχετίζεται με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η αστυνομία στη Γερμανία βρίσκεται στο… πόδι αυτή την περίοδο, για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα κατά τη φιλοξενία εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών στο Euro 2024.

Ιδιαίτερος προβληματισμός υπάρχει για τους φίλους της Αγγλίας. Όπως μάλιστα αναφέρει η βρετανική «Telegraph», οι Γερμανοί ανησυχούν για ένα σύνθημα που αφορά τον… Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και λέγεται «Ten German Bombers»!

Το δημοσίευμα φιλοξενεί δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους της γερμανικής αστυνομίας, το οποίο ανέφερε πως «αυτό που έχω να πω στους οπαδούς είναι: Μην γίνεστε μα@@@ες. Αν πουν ένα σύνθημα σαν αυτό, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Δεν διώκεται ποινικά στη Γερμανία. Ελπίζω πως όλοι οι άλλοι φιλήσυχοι και νομοταγείς οπαδοί θα τους πουν να σταματήσουν.

Ξέρω πως υπάρχει μεγάλη, αθλητική κόντρα ανάμεσα σε Αγγλία και Γερμανία Αλλά είναι σημαντικό να παραμείνει σε αθλητικό πλαίσιο. Οι χώρες μας είναι σύμμαχοι εδώ και επτά δεκαετίες. Αν κάποιος κάνει χιτλερικό χαιρετισμό, δεν θα το ανεχτούμε. Αυτό διώκεται ποινικά στη Γερμανία».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις