Παρασκευή, 27 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Euro 2024: Ο «δρόμος» της Αγγλίας μέχρι τον τελικό κόντρα στην Ισπανία

Euro 2024: Ο «δρόμος» της Αγγλίας μέχρι τον τελικό κόντρα στην Ισπανία

Η Αγγλία βρίσκεται στον τελικό του Euro 2024,  με τα «λιοντάρια» να έχουν στόχο να κατακτήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το τρόπαιο.

Η Αγγλία ξεκίνησε το Euro 2024 με πολλές φιλοδοξίες και ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής και να κερδίσουν την διοργάνωση.

Μπορεί με την εικόνα τους να μην κατάφεραν να πείσουν το κοινό, με την κριτική εντός της χώρας προς τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να είναι έντονη, ωστόσο τα «λιοντάρια» κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και να φτάσουν ως τον τελικό της διοργάνωσης.

Το ταλέντο ξεχειλίζει από το ρόστερ της Αγγλίας, ωστόσο η εικόνα της ομάδας δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, ωστόσο πλέον απομένει μονάχα ένα βήμα, προκειμένου το τρόπαιο να «έρθει στο σπίτι».

Σε ένα βατό όμιλο με Σερβία, Δανία και Σλοβακία η ομάδα του Σάουθγκεϊτ τερμάτισε στην πρώτη θέση με 5 πόντους, έχοντας μια νίκη κόντρα στην Σερβία (1-0) και δυο ισοπαλίες (1-1 με Δανία), (0-0 με Σλοβενία).

Τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα στα νοκ – άουτ, με τους Άγγλους να κερδίζουν 2-1 την Σλοβακία στην παράταση και αφού πρώτα χρειάστηκε ένα γκολ στο 90+5΄από τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, προκειμένου να μην πέσουν θύμα έκπληξης και μείνουν εκτός τουρνουά.

Στα προημιτελικά η Ελβετία που είχε αποκλείσει την Ιταλία στον προηγούμενο γύρο, παραλίγο να κάνει το ίδιο και στην Αγγλία, ωστόσο στα πέναλτι τα «λιοντάρια» κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση.

Το παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο στα 120 λεπτά (1-1), με τα «λιοντάρια» να βρίσκονται και πάλι πίσω στο σκορ.

Κάτι παρόμοιο έγινε και στον ημιτελικό με αντίπαλο την Ολλανδία, με τους «οράνιε» να προηγούνται με 1-0, ωστόσο με την οξυδέρκεια του Χάρι Κέιν και τον Γουότκινς που ντύθηκε ήρωας, η Αγγλία έκανε άλλη μια ανατροπή, κέρδισε 1-2 και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης.

Τα παιχνίδια της Αγγλίας στο Euro 2024

Σερβία – Αγγλία 0-1

Δανία – Αγγλία 1-1

Αγγλία – Σλοβενία 0-0

Αγγλία – Σλοβακία 2-1

Αγγλία – Ελβετία 5-3 στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια)

Ολλανδία – Αγγλία 1-2

Στον τελικό οι Άγγλοι θα επιδιώξουν να κατακτήσουν τον πρώτο τους τίτλο στο Euro, στην δεύτερη παρουσία τους σε τελικό, με την Ισπανία ωστόσο να είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις