Κυριακή, 7 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Euro 2024:Ο Ερντογάν εμφανίστηκε στις εξέδρες του Ολλανδία – Τουρκία και οπαδοί έκαναν τη χειρονομία των «Γκρίζων Λύκων» στο Βερολίνο

Euro 2024:Ο Ερντογάν εμφανίστηκε στις εξέδρες του Ολλανδία – Τουρκία και οπαδοί έκαναν τη χειρονομία των «Γκρίζων Λύκων» στο Βερολίνο
Reuters

Η διπλωματική ένταση μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας δεν αποκλείεται να συνεχιστεί. Ο Μερίχ Ντεμιράλ τιμωρήθηκε από την UEFA για τη χειρονομία των “Γκρίζων Λύκων” και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -όπως και οπαδοί των “γειτόνων”- θέλησε να στηρίξει τον παίκτη της εθνικής τους ομάδας.

Ο ποδοσφαιριστής, Μερίχ Ντεμιράλ, τιμωρήθηκε με δυο αγωνιστικές από την UEFA για την χειρονομία των “Γκρίζων Λύκων” στη νίκη της εθνικής ομάδας της Τουρκίας επί της Αυστρίας στο Euro 2024 και -μεταξύ άλλων- είχε και την στήριξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο σκόρερ της τουρκικής ομάδας Μερίχ Ντεμιράλ, που πέτυχε τα δύο γκολ στον αγώνα με την Αυστρία, την οποία νίκησε με 2-1 στη φάση των «16», έκανε με τα χέρια του το σήμα των Γκρίζων Λύκων, χαιρετισμός που έχει ταυτιστεί με την τουρκική άκρα δεξιά και την εθνικιστική οργάνωση της οποίας πολιτικός φορέας είναι το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ). Το ΜΗΡ είναι κυβερνητικός εταίρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το γεγονός προκάλεσε και διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ της Τουρκίας και της διοργανώτριας χώρας Γερμανίας. Πριν γίνει γνωστή η απόφαση για την ποινή του ποδοσφαιριστή, στο… παιχνίδι μπήκε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! Ο πρόεδρος της Τουρκίας επρόκειτο το Σάββατο (06.07.2024) να μεταβεί στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά αποφάσισε να στηρίξει διά ζώσης το εθνικό συγκρότημα της Τουρκίας, ακριβώς λόγω των αντιδράσεων που προκάλεσε στην Γερμανία η χειρονομία του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.

Η επίσκεψη του κ. Ερντογάν στο Βερολίνο ανακοινώθηκε την Πέμπτη (04.07.2024) από την Προεδρία στην Τουρκία και ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερτογάν βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα επίσημα του γηπέδου και τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα και με φωτογραφίες του Reuters, φίλοι της Τουρκίας που βρέθηκαν σε πλατείες του Βερολίνου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, έκαναν τη χειρονομία των “Γκρίζων Λύκων”.

ΦΩΤΟ Reuters

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις