Site icon NewsIT

Euro 2024: Ο Μιρλίν Ντάκου της Αλβανίας πήρε ντουντούκα και φώναξε υβριστικά συνθήματα κατά της Βόρειας Μακεδονίας

20.06.2024 | 14:20
Euro 2024: Ο Μιρλίν Ντάκου της Αλβανίας πήρε ντουντούκα και φώναξε υβριστικά συνθήματα κατά της Βόρειας Μακεδονίας

Τα εθνικιστικά “σχόλια” από τους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς των χωρών των Βαλκανίων, εκδηλώνονται εντονότερα από ποτέ στο Euro 2024. Τα υβριστικά συνθήματα του Μιρλίντ Ντάκου κατά της Βόρειας Μακεδονίας, μετά το τέλος της αναμέτρησης Κροατία – Αλβανία, είναι το νέο περιστατικό που μπήκε στο επίκεντρο.

Στο “στόχαστρο” της UEFA αναμένεται να βρεθεί ο Μιρλίντ Ντάκου της Αλβανίας, για τα υβριστικά συνθήματα που φώναξε κατά της Βόρειας Μακεδονίας, μετά από τον αγώνα της ομάδας με την Κροατία στο Euro 2024.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, τόσο οι οπαδοί της Αλβανίας, όσο και και εκείνοι της Κροατίας φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά της Σερβίας, ενώ στο φινάλε του ματς η κατάσταση ξέφυγε με τη συμμετοχή του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή των γειτόνων.

Συγκεκριμένα, ο Μιρλίντ Ντάκου συμμετείχε σε υβριστικά συνθήματα κατά της Βόρειας Μακεδονίας, παίρνοντας μάλιστα και μια ντουντούκα στα χέρια.

Ο Μιρλίντ Ντακού έδωσε το σύνθημα για να φωνάζουν οι οπαδοί της Αλβανίας: “γ@μw τους Βορειομακεδόνες”.

Δεδομένα, η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα εξετάσει το βίντεο που έχει διαρρεύσει, με τον Ντάκου να κινδυνεύει με πολύ βαριά τιμωρία, ακόμη και για μη συμμετοχή του στο ματς με την εθνική Ισπανίας την τελευταία αγωνιστική του ομίλου.

Η UEFA έχει ήδη επιβάλει πρόστιμο 37.375 ευρώ στην Αλβανία για την “επίδειξη εθνικιστικών συμβόλων, ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, εισβολή οπαδού, αλλά και προβοκατόρικα συνθήματα” από τους οπαδούς της στο ματς με την Ιταλία.

Θυμίζουμε ότι οι Σέρβοι ενημέρωσαν ακόμη και για την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από το Euro 2024, εάν δεν επιβληθούν κυρώσεις στις ομάδες των δύο κρατών.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version