Site icon NewsIT

Euro 2024: Τα γκολ και οι φάσεις από τα Αγγλία – Ελβετία 1-1(5-3 πέναλτι) και Ολλανδία – Τουρκία 2-1

07.07.2024 | 07:00
Euro 2024: Τα γκολ και οι φάσεις από τα Αγγλία – Ελβετία 1-1(5-3 πέναλτι) και Ολλανδία – Τουρκία 2-1

Τα προημιτελικά του Euro 2024 ολοκληρώθηκαν, με τους Άγγλους και τους Ολλανδούς να προκρίνονται στους «4» της διοργάνωσης, κερδίζοντας Ελβετία και Τουρκία αντίστοιχα.

Τα δυο τελευταία παιχνίδια στην προημιτελική φάση του Euro 2024 ολοκληρώθηκαν, με την Αγγλία και την Ολλανδία να παίρνουν δύσκολες προκρίσεις και να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στους «4» του τουρνουά.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι η Αγγλία σε άλλη μια μέτρια εμφάνιση, άφησε εκτός συνέχειας την εξαιρετική Ελβετία, με τα «λιοντάρια» να κερδίζουν 5-3.

Το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1, το σκορ δεν άλλαξε ούτε στην παράταση, με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στα πέναλτι για να προκύψει νικητής.

Οι Ελβετοί «άνοιξαν» το σκορ με τον Εμπολό στο 75΄, ωστόσο οι Άγγλοι ισοφάρισαν με το εξαιρετικό γκολ του Σάκα στο 80΄ και έμειναν ζωντανοί.

Το χαμένο πέναλτι του Ακάνζι και τα πέντε εύστοχα από τους Πάλμερ, Μπέλιγχαμ, Σάκα, Τόνει και Άρνολντ, έδωσαν την πρόκριση στα «λιοντάρια».

Στο άλλο παιχνίδι η Ολλανδία παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε μέσα σε 6 λεπτά να κάνει την ανατροπή και να κερδίσει 2-1 την Τουρκία.

Με αυτό τον τρόπο οι «οράνιε» προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Euro 2024, 20 χρόνια μετά την τελευταία τους παρουσία σε ημιτελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Σαμέτ Ακαϊντίν «άνοιξε» το σκορ στο 35΄, ενώ για την Ολλανδία σκόραραν οι Στέφαν Ντε Φράι στο 70΄και Χάκπο στο 76΄με την UEFA ωστόσο να το χρεώνει ως αυτογκολ του Μουλντούρ.

Το 2-1 έμεινε ως το τέλος, παρά την υπερπροσπάθεια από την Τουρκία για ισοφάριση.

Κάπως έτσι Αγγλία και Ολλανδία θα είναι το ένα ζευγάρι των ημιτελικών, ενώ το άλλο θα είναι Ισπανία – Γαλλία.

Tags:

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version