Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Euro 2024: Τα γκολ και οι φάσεις από το Τουρκία – Γεωργία 3-1 και Πορτογαλία – Τσεχία 2-1

Euro 2024: Τα γκολ και οι φάσεις από το Τουρκία – Γεωργία 3-1 και Πορτογαλία – Τσεχία 2-1

Η πρώτη αγωνιστική για το Euro 2024 ολοκληρώθηκε, με τα δυο παιχνίδια του έκτου ομίλου ανάμεσα σε Τουρκία – Γεωργία και Πορτογαλία – Τσεχία να μην κρύβουν εκπλήξεις.

Μετά τους δυο αγώνες της έκτου ομίλου, η πρώτη αγωνιστική του Euro 2024 που ξεκίνησε την Παρασκευή (14/06/24) ολοκληρώθηκε, με τους αγώνες Τουρκία – Γεωργία 3-1 και Πορτογαλία – Τσεχία 2-1.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι η Τουρκία στο «Signal Iduna Park» που ήταν γεμάτο από οπαδούς της (καθώς στο Ντόρτμουντ υπάρχει παρά πολλοί Τούρκοι) κέρδισε την πρωτάρα σε τελική φάση Γεωργία και ξεκίνησε με το δεξί τον όμιλο.

Το υπέροχο γκολ του Μουλντούρ στο 25΄«άνοιξε» το σκορ, με τον Μικαουτάντζε να ισοφαρίζει στο 32΄. Την… τάξη ήρθε να αποκαταστήσει ο Αρντά Γκιουλέρ, με τον ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης να σκοράρει με αριστουργηματικό τρόπο στο 62΄.

Η Γεωργία έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η Τουρκία να βρει και τρίτο γκολ, με το παιχνίδι να τελειώνει 3-1 υπέρ της ομάδας του Μοντέλα.

Από την πλευρά της η Πορτογαλία παρότι τα βρήκε σκούρα ενάντια στην Τσεχία, πήρε μια σπουδαία νίκη χάρη στο γκολ του Κονσεϊσάο στο φινάλε του αγώνα.

Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι η Πορτογαλία παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το τέρμα του Πρόβοντ στο 62΄, ισοφάρισαν αρκετά σύντομα, με το αυτογκολ – δώρο του Χράνατς στο 69΄ με τον Κονσεϊσάο στο 90+2 να δίνει στους Ίβηρες τη νίκη.

Ιστορικό παιχνίδι για Κριστιάνο Ρονάλντο και Πέπε, με τον πρώτο να γίνεται ο πρώτος παίχτης που αγωνίζεται σε έξι τελικές φάσεις Euro, ενώ ο δεύτερος έγινε σε ηλικία 41 ετών ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που παίζει σε παιχνίδι τελικής φάσης.

Τα αποτελέσματα της Τρίτης (18/06/24)

Τουρκία – Γεωργία 3-1

Πορτογαλία – Τσεχία 2-1

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις