Κυριακή, 30 Ιουν.
32oC Αθήνα

Euro 2024: Τρίτος σερί αποκλεισμός στη φάση των «16» για την κάτοχο του τροπαίου μετά την ήττα της Ιταλίας

Euro 2024: Τρίτος σερί αποκλεισμός στη φάση των «16» για την κάτοχο του τροπαίου μετά την ήττα της Ιταλίας

Η Ιταλία αποκλείστηκε από την Ελβετία στους «16» του Euro 2024, με την «σκουάντρα ατζούρα» να γίνεται η τρίτη κατά σειρά κάτοχος του τροπαίου που μένει εκτός συνέχειας από την πρώτη φάση των νοκ – άουτ της διοργάνωσης.

Η Ιταλία ήταν κατώτερη των προσδοκιών στο Euro 2024, με την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι να γνωρίζει την ήττα με σκορ 2-0 από την Ελβετία και να μένει εκτός συνέχειας από το τουρνουά.

Αυτός ο αποκλεισμός της Ιταλίας μάλιστα, είναι ο τρίτος διαδοχικός κατόχου του τροπαίου από τη φάση των «16» στην διοργάνωση, σε μια… κατάρα που έχει κάνει την εμφάνιση της.

Προηγήθηκαν η Ισπανία στο Euro 2016 (ως πρωταθλήτρια το 2012), η Πορτογαλία το 2020 (ως πρωταθλήτρια το 2016), με το κακό να… τριτώνει φέτος από την Ιταλία.

Η Ισπανία γνώρισε την ήττα από την Ιταλία με σκορ 2-0, η Πορτογαλία αποκλείστηκε από το Βέλγιο με 1-0, ενώ απόψε η Ιταλία έμεινε εκτός συνέχειας από τους σαφώς καλύτερους Ελβετούς.

Μάλιστα κοινό χαρακτηριστικό και στα τρια παιχνίδια, ότι οι ηττημένοι δεν κατάφεραν ούτε να σκοράρουν!

Όπως είναι λογικό η απογοήτευση και η στεναχώρια στο στρατόπεδο της Ιταλίας ήταν τεράστια, καθώς άπαντες εντός της «σκουάντρα ατζούρα» περίμεναν μια καλύτερη παρουσία στο Euro.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις