Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Euroleague: Salary Cup από τη σεζόν 2025/26, νέα δεδομένα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ

Euroleague: Salary Cup από τη σεζόν 2025/26, νέα δεδομένα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ

Αλλαγές θα υπάρξουν στην Euroleague από τη σεζόν 2025/26, καθώς θα υπάρξει Salary Cup στα πρότυπα του ΝΒΑ, με τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ να αλλάζουν.

Νέα δεδομένα στο ευρωπαϊκού μπάσκετ έβαλε η Γενική Συνέλευση της Euroleague, η οποία υπερψήφισε τη δημιουργία του Salary Cap στα πρότυπα του NBA, το οποίο θα ισχύσει από την αγωνιστική περίοδο 2025/2026.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες της Euroleague αποφάσισαν να θέσουν όρια στα συμβόλαια των παικτών, όπως και στα συνολικά μπάτζετ των ομάδων που θα συμμετάσχουν, με σκοπό οι αποστάσεις ανάμεσα στους συλλόγους να μικρύνουν και να μην υπάρχουν τεράστιες διαφορές.

Οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς, προκειμένου οι ομάδες να μπορέσουν να προσαρμοστούν στα νέα πιο αυστηρά δεδομένα.

Αναφορικά με την Euroleague της σεζόν 2024/25 το πρώτο τζάμπολ είναι προγραμματισμένο για τις 3 Οκτωβρίου και θα διακοπεί τον Φεβρουάριο λόγω των εθνικών ομάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη (18/06/24) θα γίνει η συνεδρίαση για την έδρα του Final Four του 2025, με το Βελιγράδι, το Άμπου Ντάμπι και τη Βαρκελώνη να διεκδικούν το τουρνουά.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις