Παρασκευή, 19 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Euroleague: Η εκτός έδρας πρεμιέρα για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και οι ημερομηνίες των «αιώνιων» ντέρμπι

Euroleague: Η εκτός έδρας πρεμιέρα για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και οι ημερομηνίες των «αιώνιων» ντέρμπι
Eurokinissi

Η Euroleague έκανε το πρώτο της… τζάμπολ, με την ανακοίνωση των αγωνιστικών της διοργάνωσης για τη σεζόν 2024/2025. Εκτός έδρας πρεμιέρα για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Οι ημερομηνίες των “αιώνιων” ντέρμπι.

Γνωστό έγινε το πρόγραμμα της νέας αγωνιστικής σεζόν της Euroleague, με τον Παναθηναϊκό να ξεκινά την πορεία του για διατήρηση των σκήπτρων του από την έδρα της Άλμπα Βερολίνου (03.11.2024) και τον Ολυμπιακό να παίζει μια ημέρα μετά στην έδρα της Φενέρμπαχτσε.

Αναφορικά με τις ημερομηνίες των δύο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, πρώτο χρονικά θα είναι αυτό του ΟΑΚΑ (8η αγωνιστική) στις 8 Νοεμβρίου (21:15), ενώ το δεύτερο στις 14 Μαρτίου (21:15) θα γίνει στο ΣΕΦ, για την 29η αγωνιστική.

 

Να αναφέρουμε ότι οι Πειραιώτες έχουν τα πέντε από τα επτά τελευταία παιχνίδια της regular season στην έδρα τους, την ώρα όπου οι “πράσινοι” θα δώσουν εναλλάξ τα τελευταία εννέα παιχνίδια τους σε ΟΑΚΑ και εξωτερικό.

Η κανονική περίοδος της Euroleague ολοκληρώνεται στις 11 Απριλίου 2025 με τις αναμετρήσεις για την 34η αγωνιστική, με την ολοκλήρωση της οποίας οι πρώτες έξι ομάδες της κατάταξης προκρίνονται στα πλέι οφ, ενώ οι επόμενες τέσσερις συνεχίζουν στα Play-in, διεκδικώντας τα δύο εναπομείναντα “εισιτήρια” για την οκτάδα στους αγώνες που θα διεξαχθούν στις 15 και 19 Απριλίου.

Οι σειρές των πλέι οφ αρχίζουν στις 22 Απριλίου, ενώ θα ολοκληρωθούν το αργότερο στις 7 Μαΐου, εάν ένα ή περισσότερα ζευγάρια οδηγηθούν σε πέμπτο παιχνίδι. Το Final Four της Euroleague θα αρχίσει με τους ημιτελικούς στις 23 Μαΐου, ενώ δύο ημέρες αργότερα (25.05.2024) θα διεξαχθεί ο τελικός.

Τέλος, το αγωνιστικό καλεντάρι θα έχει επτά “διαβολοβδομάδες”!

Η πρεμιέρα της Euroleague

3/10: Άλμπα – Βερολίνου – Παναθηναϊκός

3/10: Μονακό – Αρμάνι

3/10: Ζάλγκιρις – Μπαρτσελόνα

3/10: Μακάμπι – Βιλερμπάν

3/10: Μπασκόνια – Παρτίζαν

3/10: Μπάγερν – Ρεάλ

4/10: Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός

4/10: Παρί – Ερυθρός Αστέρας

4/10: Βίρτους Μπολόνια – Αναντολού Εφές

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις