Site icon NewsIT

Formula 1: Ο Μαξ Φερστάπεν νίκησε στο Βέλγιο και απέδειξε ότι δεν έχει αντίπαλο στο πρωτάθλημα

28.08.2022 | 17:32
Formula 1: Ο Μαξ Φερστάπεν νίκησε στο Βέλγιο και απέδειξε ότι δεν έχει αντίπαλο στο πρωτάθλημα

Formula One F1 - Belgian Grand Prix - Spa-Francorchamps, Spa, Belgium - August 28, 2022 Red Bull's Max Verstappen in action Pool via REUTERS/Stephane Mahe

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε ακόμα έναν περίπατο στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Τι και αν ξεκίνησε από τη 14η θέση, ο Ολλανδός πιλότος νίκησε με χαρακτηριστική άνεση και έκανε ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του δεύτερου σερί πρωταθλήματος της καριέρας του.

Ο Μαξ Φερστάπεν απέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν έχει αντίπαλο στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Ο πιλότος της Red Bull έκανε επίδειξη δύναμης και στο Βέλγιο, με τον ομόσταυλό του, Σέρχιο Πέρεζ, να τερματίζει επίσης με άνεση στη δεύτερη θέση.

Όσον αφορά τη Ferrari, ο Κάρλος Σάινθ, αν και ξεκίνησε πρώτος, κατάφερε με το ζόρι να ανεβεί στο βάθρο, κατακτώντας την τρίτη θέση. Ο Ισπανός κατάφερε με ιδρώτα να κρατήσει πίσω τον Ράσελ, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος.

Πέμπτος τερμάτισε ο εξαιρετικός σ’ ακόμα έναν αγώνα Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος αν κι είχε ένα επεισόδιο με τον Χάμιλτον στον πρώτο γύρο, κατάφερε να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις.

Στην έκτη θέση βρέθηκε ο Λεκλέρκ, ο οποίος ξεκίνησε 15ος αλλά σε αντίθεση με τον Φερστάπεν, δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστικός. Ο Μονεγάσκος πιλότος της Ferrari τερμάτισε πέμπτος, αλλά τιμωρήθηκε με με πέντε δευτερόλεπτα εξαιτίας υψηλής ταχύτητας στο pit lane.

Να σημειωθεί ότι ο Μαξ Φερστάπεν έκανε το απόλυτο, καθώς πήρε τον βαθμό και για τον ταχύτερο γύρο, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο μεγάλος χαμένος του αγώνα, καθώς εγκατέλειψε στο ξεκίνημα του αγώνα, μετά τη σύγκρουση με τον Αλόνσο.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισαν οι Οκόν, Φέτελ, Γκασλί και Άλμπον.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version