Κυριακή, 30 Ιουν.
31oC Αθήνα

Formula 1: Ο Μαξ Φερστάπεν νικητής στο σπριντ στην Αυστρία μπροστά από τις McLaren

Formula 1: Ο Μαξ Φερστάπεν νικητής στο σπριντ στην Αυστρία μπροστά από τις McLaren
reuters

Οι McLaren έδωσαν μεγάλη “μάχη” στο τρίτο φετινό σπριντ της Formula 1, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη από τον Μαξ Φερστάπεν και τη Red Bull RB20 του, στην Αυστρία.

Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Red Bull, Μαξ Φερστάπεν, επικράτησε στον αγώνα σπριντ του Αυστριακού Grand Prix της Formula 1, που διεξήχθη το Σάββατο (29.06.2024) στο Red Bull Ring.

Ο Ολλανδός πιλότος άφησε πίσω του τις δύο McLaren του Αυστραλού, οσκαρ Πιάστρι και του Βρετανού, Λάντο Νόρις, στο τέλος των 23 γύρων του αγώνα και έτσι έχει επικρατήσει και στα τρία σπριντ που έγιναν αυτήν την σεζόν.

Ακολούθησαν οι Ράσελ, Σάινθ, Χάμιλτον, Λεκλέρ, Πέρεζ, Μάγκνουσεν και Στρολ. Στο πρόγραμμα του 3ημέρου ακολουθούν οι κατατακτήριες δοκιμές για το Grand Prix της Κυριακής, που θα αρχίσουν στις 17:00 ώρα Ελλάδας.

 

“Όταν εγκρίθηκε το DRS, ήταν περίπλοκο. Είχαμε έναν καλό αγώνα, η McLaren μου έφερε προβλήματα, αλλά ήταν ένας ευχάριστος αγώνας. Στη συνέχεια, όταν ήμουν εκτός DRS, μπόρεσα να συγκεντρωθώ στον αγώνα μου. Υπάρχουν ακόμη πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν πριν το Grand Prix” την Κυριακή, υπογράμμισε μετά τον τερματισμό ο Φερστάπεν

Απ’ την μεριά του, ο Πιάστρι δήλωσε: “Χαρούμενος; Και ναι και όχι. Κάποια στιγμή σκέφθηκα ότι θα μπορούσα να εκμεταλλευθώ τον αγώνα μεταξύ του Μαξ και του Λάντο για να περάσω… κρυφά, αλλά δεν μπορούσα. Μου έλειπε λίγο, ο ρυθμός για να προσπεράσω τον Μαξ”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις