Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Η WADA απειλεί με αποκλεισμό την Τζαμάικα!

Η Εθνική ομάδα 4Χ100 της Τζαμάικας που πρόσφατα κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας
Η Εθνική ομάδα 4Χ100 της Τζαμάικας που πρόσφατα κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας, ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Η διεθνής ομοσπονδία αντι-ντόπινγκ απειλεί με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα την Τζαμάικα αν συνεχίσει να μην εφαρμόζει ελέγχους στους αθλητές της.

Τα πολλαπλά κρούσματα ντόπινγκ Τζαμαϊκανών αθλητών, με κορυφαίο παράδειγμα τον Ασάφα Πάουελ, καθώς και η μη διεξαγωγή ελέγχων αντί – ντόπινγκ στη χώρα έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην WADA, η οποία σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποκλείσει από τις αθλητικές διοργανώσεις την Τζαμάικα.

Ο γενικός διευθυντής της WADA, Ντέιβιντ Χάουμαν, προέτρεψε τους Τζαμαϊκανούς να λάβουν σοβαρά υπόψιν τις προειδοποιήσεις της πρώην διευθύντριας του αντί – ντόπινγκ κοντρόλ στην χώρα Ρενέ Αν Σίρλεϊ, η οποία είχε τονίσει πως αν δεν ληφθούν μέτρα η συμμετοχή της χώρας στο στίβο ενδέχεται να καταστραφεί. “Νομίζουν ότι η Τζαμάικα είναι στο απυρόβλητο και δεν φοβούνται τίποτε. Απλά κάθονταν και περίμεναν να συμβεί το κακό”, ήταν τα λόγια της Σίρλεϊ στο περιοδικό “Sports Illustrated”.

Ο Ντέιβιντ Χάουμαν δήλωσε από την πλευρά του: “Αν οι Τζαμαϊκανοί αρνηθούν να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους τότε έχουμε το δικαίωμα εφόσον δεν τηρούν τους κανόνες, ιδιαίτερα στους ελέγχους αντιντόπινγκ που εφαρμόζουν, να τους τιμωρήσουμε ακόμα και με αποκλεισμό από διοργανώσεις ενημερώνοντας φυσικά τη ΔΟΕ και την IAAF.

Ήδη έχουμε θέσει το θέμα υπόψιν της τζαμαϊκανής επιτροπής αντιντόπινγκ και αν χρειαστεί θα φτάσουμε και σε κυβερνητικά στελέχη. Είναι έξυπνοι άνθρωποι και θα κάνουν το καλύτερο για την πατρίδα τους. Πρέπει όλοι να καταλάβουν στη Τζαμάικα πως δεν πρόκειται να κάνουμε τα στραβά μάτια”.

Ντοπέ η Κάμπελ-Μπράουν!

Χτύπημα… στον στίβο – “Ντοπέ” οι Γκέι, Πάουελ και Σίμονς!

Δεν έχουν ελπίδα – “Χρυσός” ο Μπολτ και η…παρέα του! (VIDEO)

Κάνει…πλάκα ο Μπόλτ – “Περπατώντας” χρυσός και στα 200μ.

Γιατί φιλήθηκαν στο στόμα οι δυο ρωσίδες αθλήτριες;

Στηρίζει τον αντί-γκέι νόμο Ισινμπάγεβα!

Στηρίζει τον αντί-γκέι νόμο Ισινμπάγεβα!

Ξανά στην κορυφή η Ισινμπάγεβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε