Παρασκευή, 19 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Λαμπαδηδρόμος Σύρος -ανάπηρος πολέμου- αθλητής! Μια συγκλονιστική ιστορία ζωής (VIDEO)

ΦΩΤΟ unhcr.org
ΦΩΤΟ unhcr.org

Ενας Σύρος πρόσφυγας αθλητής, ανάπηρος πολέμου βρήκε ασφαλή “φωλιά” στην Ελλάδα και θα μετάσχει ως λαμπαδηδρόμος στη λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Ο Ibrahim Al Hussein, 27χρόνων κολυμβητής είδε τα όνειρά του για μια συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες να κατακρημνίζονται από τον πόλεμο και τον τραυματισμό του.  Εχει πρόσθετο πόδι και τον βοήθησε σε αυτό ένας γιατρός εθελοντής. Θα τρέξει με την Ολυμπιακή Φλόγα στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας του Ελαιώνα τη Μεγάλη Τρίτη. 

“Είναι τιμή μου! Ενα από τα μεγαλύτερα μου όνειρα, έγινε πραγματικότητα”, αναφέρει με δηλώσεις του στο σάιτ των Ηνωμένων Εθνών.

Εφτασε στη Σάμο το 2014 και έπειτα στην Αθήνα. Επίσης, παίζει μπάσκετ με την ομάδα του Αμαρουσίου στο μπάσκετ με καρότσι. Αυτός και τα 13 αδέλφια του έμαθαν να κολυμπούν υπό τις οδηγίες του πατέρα τους, που είναι προπονητής κολύμβησης.

Ο Ibrahim ζούσε δίπλα στον Ευφράτη. Ανέβαινε στη γέφυρα… βουτούσε και κολυμπούσε. Μέχρι που η αγαπημένη του γέφυρα βομβαρδίστηκε. Μέχρι που βγήκε να σώσει ένα φίλο του από τους βομβαρδισμούς κι έχασε το αριστερό του πόδι από βόμβα.

“Αν ασχοληθώ με το παρελθόν θα με κρατήσει πίσω. Κοιτάζω μόνο μπροστά” λέει ο Σύρος αθλητής. Ο Ibrahim με τη βοήθεια της προπονήτριάς του, Ελένης Κοκκίνου έμαθε να ισορροπεί στο νερό και πλέον καλύπτει τα 50μ. σε ελεύθερο στυλ σε 28 δεύτερα.

«Ο 27χρονος Ibrahim Al Hussein, Σύρος αναγνωρισμένος πρόσφυγας αθλητής, είναι ο Λαμπαδηδρόμος που θα κρατήσει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας του Ελαιώνα τη Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου στις 19.20.

Ο κ. Al Hussein έχει αθλητικό υπόβαθρο, με συμμετοχές και διακρίσεις στην κολύμβηση και στο τζούντο στη Συρία. Στην Ελλάδα βρίσκεται από το 2014. Είναι μέλος της ομάδας μπάσκετ Αμαρουσίου (καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο) και παράλληλα, προπονείται στην κολύμβηση με τον Σύλλογο Προσαρμοσμένων Αθλημάτων “Πρωτοπόροι”, το αθλητικό σωματείο του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “ALMA”», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΕ.

 

 

 

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε